Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay

Doe mee aan het Groot Castricums Dictee

CASTRICUM - Op woensdagavond 27 november wordt wederom het Groot Castricums Dictee georganiseerd. Het dictee heeft een nieuw jasje en blijft net zo gezellig en uitdagend. Iedereen wordt uitgenodigd deel te nemen aan deze taalstrijd, waarbij het dictee aansluit op het thema van Nederland Leest 2019: Duurzaamheid.

Vanaf 19.00 uur gaat de deur open van de foyer van Geesterhage (Geesterduinweg 3). Om 19.30 uur barst de strijd dan echt los. Het dictee is geschreven door woordkunstenaar Gerard Wortel en wordt voorgelezen door een bekende Castricummer. De jury, onder leiding van juryvoorzitter Jeroen Kans (secretaris Bookspot Literatuurprijs), kijkt de dictees na terwijl Gerard Wortel voor een optreden van eigen Nederlandstalige liedjes en voordrachten zorgt. Gerard Wortel is theatermaker, entertainer, stadsdichter, taalknutselaar en zanger. Zijn teksten verhouden zich tussen scherts en gevoeligheid, tussen lichtzinnigheid en diepte, tussen lichte spot en hartstochtelijk mededogen. Na afloop wordt het dictee kort behandeld door Jeroen Kans en worden de winnaars bekend gemaakt.

De bibliotheek daagt vijftig enthousiaste taalliefhebbers uit om zich aan te melden. Deelname kost € 3,-. Aanmelden kan op www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda of tijdens openingsuren bij de klantenservice in de bibliotheek (je kunt alleen met pin betalen).

Meer berichten