Logo uitkijkpost.nl
Boet met juttersbrommer in actie.
Boet met juttersbrommer in actie. (Foto: Strandvondstenmuseum)
Castricum

Dubbel jubileum gevierd in het Strandvondstenmuseum

Trouw nooit een Jutter, of huw hem voor halve dagen. Want voor je het weet zeg je dag tegen de nacht', een van de gedichten van dorpsdichter Bob van Leeuwen die prijkt op een van de pallets in en rond het Strandvondstenmuseum.

Het was Hannie die dat aan den lijve heeft ervaren, maar wist dat het juttersbloed kruipt waar het niet gaan. Boet Winder (geboren als Jan) jut al vanaf 1949 en nam Hannie op zijn eerste date mee om samen de zonsopgang aan het strand van Schoorl te beleven tijdens het jutten. Het moest dus wel zo zijn dat naast de viering van het gouden huwelijksfeest ook het 70-jarig juttersjubileum van Boet in het Strandvondstenmuseum moest plaatsvinden.

Boet jut al vanaf zijn 9e jaar onafscheidelijk met zijn broer Piet en zij hebben al veel gejutte voorwerpen en prachtige verhalen aan het museum toegevoegd. Veel van hun jutters-anekdotes passeren de revue tijden de presentaties die bezoekers krijgen.

Als decennialang knutselt Boet in zijn schuurtjes achter zijn woning in Schoorl. Van een aantal bijzondere creaties is een mini-expositie gemaakt in het strandvondstenmuseum, deze is naast de al lopende expositie van Jetske Veenstra tot 15 december te zien.

Lees ook: Nieuwe expositie in Strandvondstenmuseum.

Meer informatie: www.strandvondstenmuseum.nl of: 06-22923226.

Meer berichten