Logo uitkijkpost.nl
Foto: Hans Peter Olivier
Castricum

Succesvol broodje brandweer

Waar hang je nu precies een koolmonoxidemelder op, wat doet nu precies een gekoppelde rookmelder en hoe veilig is uw woning?

Dat waren een van de vele onderwerpen die maandagmorgen 12 november aan de orde kwamen in de brandweerkazerne van Castricum. De brandweer had zelfstandig wonende 65 plussers uitgenodigd, om, tijdens een prima verzorgde lunch, te horen hoe een brand en andere ongelukken te voorkomen zijn in en om het huis. Burgemeester Toon Mans benadrukte in zijn welkomstwoord, dat wij steeds ouder worden, veelal zelfstandig blijven wonen en dat er verschillende maatregelen genomen kunnen worden om het in huis veiliger te maken. Na een instructiefilm werden door de aanwezigen vele vragen gesteld aan de woordvoerder van de veiligheidsregio Noord-Holland Noord.

Na de lunch zou er een rondleiding volgen door de brandweerkazerne, maar door een 112 melding op de Dotterbloem, ging dat niet door. De aanwezigen konden hierdoor wel getuige zijn van een uitruk van de brandweerauto, met toeters en bellen, en vonden dat waarschijnlijk nog mooier dan een rondleiding.

Meer berichten