Logo uitkijkpost.nl
Foto: Evelien Olivier
Castricum

Brandweer erg druk met o.a. gas in woning, aanrijding door haas en loos alarm

Het brandweernieuws van maandag 23 tot en met zondag 29 juli.

Castricum
Maandagmiddag 23 juli om 16:42 uur, rukte de brandweer weer massaal uit richting de duinen bij de Kruisberg in Heemskerk. Zo ook de brandweerlieden van Castricum met hun 4x4 tankautospuit en het verkenningsvoertuig met de slangenaanhanger. Deze aanhanger heeft 900 meter slang aan boord. Brandweer Limmen rukte ook uit met de tankautospuit. Het bleek te gaan om dezelfde locatie als de week ervoor. Het smeulde weer op diverse plekken. Dit is geblust door brandweer Beverwijk, Heemskerk en Castricum. De andere eenheden die stand-by stonden konden weer retour.

Dezelfde avond om 21:42 uur, zijn de brandweerlieden uitgerukt omdat er in een woning aan de van Speykkade zeker een half uur lang het gasfornuis open had gestaan zonder dat hij brandde. Het gevolg was dat de zoon des huizes ruim een half uur in de kamer had gezeten en gas had ingeademd. Hij is door de ambulancedienst nagekeken. De brandweer heeft het gas uit de woning verdreven door alles open te zetten en de overdruk ventilator in te zetten. Nadat de woning weer veilig was, konden de bewoners de woning weer in. Vermoedelijk was het gasfornuis open komen te staan na het schoonmaken van het fornuis.

Dinsdagavond 24 juli om 21:34 uur, is de brandweer uitgerukt naar een woning aan de Huibert van Ginhovenstraat. Hier zou vermoedelijk een rookmelder afgaan en er zou een brandlucht zijn waargenomen uit de woning. De melding was gedaan door buurtbewoners, aangezien de bewoners niet thuis waren. De brandweer is de woning binnengegaan en heeft geen rookmelder gevonden en ook geen brandhaard. Ze hebben de woning overgedragen aan de politie.

Woensdagochtend 25 juli om 10:41 uur, heeft de brandweer diverse metingen verricht in een woning aan de Plantenhove omdat een co melder bleef afgaan in de woning. De brandweer heeft geen vreemde concentratie kunnen meten en heeft de bewoners geadviseerd om een nieuwe melder aan te schaffen en de woning goed te ventileren.

Woensdagmiddag om 15:10 uur, was er een loze brandmelding bij de Walstro deze werd weer ingetrokken voordat de brandweer uitgerukt was.

Donderdagmiddag 26 juli om 14:32 uur, moesten de spuitgasten uitrukken naar het Klaverland voor een automatische brandmelding. Omdat vlak daarna ook een handbrandmelder werd geactiveerd, zijn ook de spuitgasten van Limmen die kant opgestuurd. Toen de spuitgasten van Castricum gearriveerd waren, bleek dat de meldingen afkomstig waren door het testen van alle melders door een bedrijf. Er was iets misgegaan met de communicatie tussen twee meldkamers, die van de brandweer en de meldkamer van een particuliere alarmcentrale.

Donderdagavond 26 juli om 23:32 uur, werden de brandweerlieden opgeroepen om uit te rukken naar Den Helder voor een duinbrand. Halverwege de rit kregen ze te horen dat het om een groot kampvuur bleek te gaan. Deze was al onder controle door de spuitgasten van Den Helder, Julianadorp en Callantsoog. De brandweerlieden konden weer retour richting Castricum.

Vrijdagmiddag 27 juli om 14:37 uur, was er weer een melding van een duinbrand. Deze keer in IJmuiden bij het Beach Inn strand. Al snel bleek het om loos alarm te gaan en konden alle voertuigen die onderweg waren weer retour.

Limmen
Vrijdagavond 27 juli om 23:25 uur, zijn de brandweerlieden uitgerukt voor een ongeval op de N203. Er waren twee auto's op elkaar gebotst. Een bestuurder week uit voor een haas, waarna de tweede bestuurder de auto voor hem raakte en de haas alsnog werd aangereden. De bestuurder van het tweede voertuig is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer heeft geholpen met diverse hand- en spandiensten.

Zondag 29 juli om 11:48 uur, kreeg de brandweer een melding van een persoon die vast zat in een lift aan de Rietorchis. Maar nog voordat de brandweer uitgerukt was, werd de melding ingetrokken omdat de persoon er inmiddels uit was.

Akersloot
Zaterdagavond 28 juli om 18:34 uur, werd de brandweerboot opgeroepen voor een dienstverlening op het Alkmaardermeer. Het probleem was snel opgelost, de melding werd al snel weer ingetrokken.

Zondagochtend 29 juli om 10:37 uur, zijn de brandweerlieden met de brandweerboot ter plaatse geweest langs de Provincialeweg – N244 bij Oost-Grafdijk. Dit omdat er een schaap te water was geraakt. De brandweerlieden hebben het schaap weer op het droge gekregen, samen met de collega's van Graft De Rijp.

Meer berichten