Afbeelding
Foto: aangeleverd

'Meteropnemer' verkoopt voor 1500 euro aan pannen en messensets

Politie Castricum

De politieberichten van maandag 25 juni tot en met zondag 1 juli 2018

Limmen
tussen maandag 25 juni 19:00 uur en dinsdag 26 juni 7:30 uur, heeft er een bedrijfsinbraak plaatsgevonden bij een bedrijf op het Stetlaantje. Men is binnengekomen door middel van het openbreken van een raam aan de achterzijde.

Castricum
In de nacht van maandag 25 juni  op dinsdag 26 juni is er geprobeerd om een motor te stelen, die geparkeerd stond aan de C.F.Smeetslaan. Zowel het interne als het externe contactslot werd beschadigd.

Dinsdag 26 juni omstreeks 14:30 uur is een dame op leeftijd de dupe geworden van een manspersoon die pannen verkocht. De man zou zich in eerste instantie voor gedaan hebben als een meteropnemer. Hij heeft ook in de meterkast gekeken, vervolgens is hij verder de woning in gelopen. In de keuken aangekomen vertelde hij de dame, dat de pannen die zij had niet goed meer waren. Vervolgens heeft hij haar 4 dozen met pannen en 2 messensets verkocht voor een totaal bedrag van 1500 euro. Dit bedrag werd via een mobiel pinapparaat betaald.
Hierbij dus de waarschuwing om goed op te letten en als men het niet vertrouwd contact op te nemen met 0900-8844

Woensdagavond 27 juni vond er een algemene controle plaats in Castricum. Deze controle werd gehouden in samenwerking met de belasting dienst. Er werden een aantal bekeuringen uitgeschreven. Onder andere overschrijding van constructiesnelheid (de snelheid waarvoor een voertuig gemaakt is), overschrijding geluid en het tegen het verkeer in rijden terwijl de spoorbomen gesloten waren. Eén bestuurder van een personenauto kreeg een rijverbod opgelegd van een aantal uren in verband met het roken van een joint.

zaterdag 30 juni 2018 omstreeks 00:30 uur kwam er een melding, dat op de Iepenlaan iemand bezig was om goederen weg te nemen. Er zou iemand in een witte bus goederen wegnemen van de openbare weg. Het zou gaan om verkeersborden, bouwmateriaal enzovoorts. Betreffende voertuig is op de Helmkade aangetroffen. De bestuurder is vervolgens aangehouden en de goederen zijn in beslag genomen.

Zaterdag 30 juni omstreeks 10.00 uur vond er een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fietser. Deze aanrijding heeft plaatsgevonden op de kruising Mient/Ruiterweg. De bestuurder van een personenauto zag de, van links komende, fietser over het hoofd. De aangereden fietser is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57