Logo uitkijkpost.nl
Foto gemaakt door omstander
Regio

Brandweer uitgerukt vanwege zwartgeblakerde tosti

Brandweernieuws van maandag 7 mei tot en met zondag 13 mei

Limmen - Maandag 7 mei om 19:44 uur moesten de brandweerlieden uitrukken naar de Heereweg  in Egmond-Binnen dit vanwege een defect gasfornuis. De spuitgasten hebben eerst de hoofdafsluiter dichtgedraaid en vervolgens het kraantje bij het gasfornuis. Daarna zijn er nog diverse metingen verricht. 

Castricum - Dinsdag 8 mei om 12:32 uur werd de brandweer met spoed opgeroepen vanwege een gaslek in het trottoir aan de Willem de Zwijgerlaan. De dag ervoor waren er werkzaamheden geweest. Toen een bewoonster in haar voortuin aan het werk was, rook ze een behoorlijke gaslucht. Hierop heeft ze besloten om 112 te bellen. De brandweer kon na een paar metingen de klus al snel overdragen aan het gasbedrijf. Het gasbedrijf was aan het begin van de straat aan het werk, dus zij waren snel ter plaatse en hebben de lekkage verholpen.

Dinsdagavond 8 mei om 18:43 uur konden ze met spoed richting Serviceflat Sans Souci voor een automatische brandalarm, dat daar was afgegaan.Ter plaatse bleek de melder geactiveerd te zijn door een zwart geblakerde tosti, die de hele woonkamer en de gang blauw gezet had met rook. De brandweer heeft de boel geventileerd en wat metingen verricht, zodat de bewoonster terug kon naar haar kamer. De bewoonster nam gelijk afscheid van haar broodrooster. Deze mocht weggegooid worden.

Woensdagmiddag 9 mei om 15:40 werden de brandweerlieden met spoed opgeroepen voor een brand op de Camping Bakkum. Het verhaal over deze brand heeft u al kunnen lezen in dit artikel

Vrijdagavond 11 mei om 20:23 uur was er een loze brandmelding bij het Ribw aan de Oude Parklaan.

Foto's gemaakt door een omstander.

Meer berichten