Logo uitkijkpost.nl
Foto gemaakt door een omstander
Bakkum

Binnenbrand in stacaravan op camping Bakkum

Woensdagmiddag om 15:40 uur werden de brandweerlieden met spoed opgeroepen voor een brand op camping Bakkum. Een koelkast of gaskookplaat in een stacaravan had om nog onbekende reden vlam gevat. De brand werd door de eigenaresse ontdekt en zij sloeg gelijk alarm. De bhv-ers  van de camping waren al begonnen met het blussen van de brand samen met de inmiddels gearriveerde politie. Ze moesten de bluswerkzaamheden staken door de hevige rookontwikkeling.

De brandweerlieden, die snel ter plaatse waren, hebben het bluswerk overgenomen en hebben de brand geblust met 1 hogedrukstraal. Met een tweede hogedrukstraal is de koelkast buiten verder afgeblust. Al snel kon het sein brand meester geven worden. De brandweerlieden hebben het zoontje van de eigenaresse een troostbeertje gegeven, omdat hij erg geschrokken was van wat er allemaal gebeurd was.

Ondanks het snelle ingrijpen van de bhv-ers, politie en brandweer moet de stacaravan als verloren worden beschouwd, omdat de schade van binnen aanzienlijk is.

Meer berichten