Logo uitkijkpost.nl
Foto: Aangeleverd
Castricum

De Vrijeschool 100 jaar

In 2019 is het 100 jaar geleden dat de eerste Vrijeschool haar deuren opende in Stuttgart. Over de hele wereld wordt dit 100-jarig bestaan van de Vrijeschool gevierd. Ook Vrijeschool Castricum – als een van de jongste scholen van Nederland – zal hieraan meedoen.

Op woensdag 14 maart wordt er een eerste open avond in de Oude Keuken in Bakkum onder leiding van HenS Initiatief georganiseerd. Deze avond zullen de aanwezigen met elkaar kijken naar de invulling van het vrijeschoolonderwijs; "wat wensen we voor onze kinderen, wat vinden we fijn aan de Vrijeschool, waar hopen we dat Vrijeschool Castricum over 10, 20, 50 jaar is?" Het is de bedoeling dat het een avond van vieren en inspireren wordt, waarin de aanwezigen met elkaar ideeën aandragen om Vrijeschool Castricum verder mee op te bouwen en bijdragen aan de uitbouw van de vrijeschoolpedagogie.

Heeft u uw kinderen (nog) niet op de Vrijeschool, maar wilt u wel meedenken en praten over het vrijeschoolonderwijs? U bent van harte welkom om ook te komen en mede te inspireren. Voor een (gratis) toegangskaartje kunt u mailen naar Jacqueline Braak via info@vrijeschoolcastricum.nl

De avond vindt plaats op woensdag 14 maart van 20:00 – 21:30 uur, inloop met koffie en thee vanaf 19.30 uur. In de Oude Keuken in Bakkum.

Ter gelegenheid van het bijna 100-jarig bestaan van de vrijeschoolpedagogie is een korte film verschenen, waarin in vogelvlucht zichtbaar wordt hoe overal ter wereld leerkrachten proberen vanuit dit concept te werken in de context van lokale culturele- en religieuze tradities. Via de website van Waldorf100 initiave van een internationale groep, die de viering van 100 jaar vrije school voorbereid, is de film te bekijken: http://www.waldorf-100.org/en/.

Bron en foto: Vrije School Castricum

Meer berichten