Logo uitkijkpost.nl
Foto: Evelien Olivier
Castricum

Drukke week voor de brandweer

Dinsdagavond om 19:00 uur werd de hulp van de brandweerlieden ingeschakeld, omdat er iemand uit een rolstoel was gevallen aan de Prinses Irenestraat. Omstanders hadden al geprobeerd om de persoon te helpen, maar dat wilde niet lukken. Met de hulp van de brandweer is de persoon weer in de rolstoel getild.

Woensdagmiddag om 17:03 uur zijn de spuitgasten uitgerukt voor een brandgerucht in het tunneltje onder de N203/Korte Brakersweg. Toen de brandweer gelijk met de politie arriveerde was er geen sprake van brand, maar waren er twee jongetjes bezig met vuurwerk, dat zorgde voor veel rookontwikkeling op de N203. De politie heeft de twee in de kraag gevat en het verder afgehandeld. Op de terugweg naar de kazerne kregen ze te horen dat er een rookmelder afging bij het Ribw aan de Oude Parklaan. Vlak voor hun aankomst daar kregen ze te horen dat de melder was afgegaan door stoom van het douchen. Voor deze melder bij het Ribw werden ze ook vrijdag twee keer en zaterdag opgeroepen en werden alle keren weer ingetrokken. De brandweer is wel langs geweest om te kijken hoe dit probleem verholpen kan worden.

Vrijdagmiddag om 16:44 uur was er sprake van een brandgerucht op de Papenberg er werd veel rook gezien en omstanders dachten dat er sprake was van brand. Toen de brandweer en de politie ter plaatsen waren en op onderzoek gingen kwamen ze er achter dat ook hier sprake was van vuurwerk. De daders konden ook hier in de kraag worden gevat door de politie.

Iets later om 17:36 uur werd de brandweer opgeroepen voor een binnenbrand aan het Gladiolenveld. Hier bleek dat de schoorsteen niet goed functioneerde en de rook de kamer in bracht. Dit bleek te komen omdat de bewoners de open haard hadden aangestoken maar de klep vergeten waren open te zetten naar het rookkanaal. Op het moment dat de rook de woonkamer in een snel tempo vulde is ook het brandalarm in werking gegaan en hebben ze gelijk 112 gebeld. Nadat de klep open was gezet hoefde de brandweer alleen nog maar de woning te ventileren met de ventilator.

Bron: Brandweer Castricum

Meer berichten