Afbeelding

Zuivelfabriek De Holland komt weer tot leven

Zakelijk Castricum

Veel mensen weten waarschijnlijk niet eens van het bestaan af. Maar midden in het centrum van Castricum, aan de Mr Ludwigstraat, staat nog een oude Zuivelfabriek met de mooie naam De Holland.

Na jarenlang een onopvallend bestaan te hebben geleid als opslag voor slaapwoonwinkel Huitenga, gaat initiatiefnemer BN Vastgoed nu binnenkort dit unieke pand herontwikkelen.

De historie van de locatie, het oude industriële karakter en de fraaie centrale ligging maken dat besloten is dat sloop zonde is van dit industriële erfgoed en dat herontwikkeling kansrijk is.

Na revitalisering is De Holland weer geschikt om in te werken of in te wonen. De definitieve indeling en gebruik zal pas worden bepaald nadat alle geïnteresseerden zijn gesproken. Verdeeld over 2 verdiepingen is nu 440 m2 vloeroppervlakte aanwezig. Een onderneming kan in deze prachtige industriële sfeer zijn bedrijf uitoefenen haar klanten ontvangen. De ruimtes zijn flexibel in te delen en dus ook flexibel af te nemen.

Maar ook wonen is hier mogelijk; het realiseren van één of meerdere exclusieve loft-woningen is hier toegestaan met woonoppervlaktes van 98 m2 tot maar liefst 203 m2!

De bijzondere industriële atmosfeer met de imposante hoogtes en aanwezige betonkolommen maken wonen en/of werken in de voormalige Zuivelfabriek De Holland uniek. De hoge voorgevel-pui van 4 meter hoog en bijna 8 meter breed is al een prachtig visitekaartje van het gebouw. Daarachter ligt een grote ruimte van 9 x 9 meter met plafonds tot 7 meter hoogte! Verder in het gebouw zijn verschillende werkruimten aanwezig met betonkolommen en hoge ramen. Ook de verdieping is imposant door de hoge plafonds, tot een hoogte van 5 meter. Met dakramen en entresols kan hier een prachtige ruimte worden gecreëerd om te werken of wonen.

Meer informatie is verkrijgbaar bij HVMS Makelaars T. 0251-655086 / castricum@hvms.nl of de website www.de-holland.nl

Afbeelding
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57