Afbeelding
Foto: Pixabay

Ron Boendermaker eindelijk naar een zege

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Ron Boendermaker is donderdagavond in Akersloot de gelukkige winnaar geworden in de wekelijkse mountainbike wedstrijd om de OIT cup. 

Na wel vaak op het podium geraakt te zijn, maar steeds naast een overwinning gegrepen te hebben,  had Boendermaker geroepen er over enkele weken te staan om iedereen op Sportpark de Cloppenburch naar huis te rijden. Maar nog voor dat die weken verstreken te zijn, was dat moment al daar. Het steeds maar aan Ron Boendermaker herhaalde advies om de koers wat verstandiger te beginnen, werd steeds in de wind geslagen door zijn motto: ik ben zo koppig als een stier. Dus ook dit keer was het weer raak. Gevrijwaard van ook maar enige vorm van wedstrijdstress vertrok hij weer als een speer uit het startvak, de rest verschrikt, maar niet verbaasd achterlatend. 

Het wedstrijdbeeld legde zich vrijwel direct in een plooi, waarbij Boendermaker aan de leiding ging, Walter van Kuilenburg daar een honderdtal meters achter, gevolgd door het duo Wout Bakker/Ben Visser met kort daarop aansluitend Vincent Beentjes. In deze volgorde wijzigde niets spectaculairs in het verdere verloop, waarbij de onderlinge verschillen tussen koploper Boendermaker met daartussen Van Kuilenburg, het koppel Beentjes/Bakker en Vincent Beentjes overbrugbaar waren en zich afspeelden binnen de minuut. Mocht er zich iets onvoorziens gaan afspelen, dan bestond de mogelijkheid dat het viertal zou kunnen gaan samensmelten. 

Dit onvoorziens overkwam Walter van Kuilenburg in een moment van verloren concentratie met een valpartijtje tot gevolg. Gelukkig wist hij zich tijdig te herpakken, weer rap op de fiets gesprongen en daarmee zijn achtervolgers geen gelegenheid bood hier van de profiteren. Piet Veldt wist het voor elkaar te krijgen binnen de tijdsduur van de koers zijn tien omlopen te klaren. 

Uitslag: Ron Boendermaker (Egmond aan Zee), 2. Walter van Kuilenburg (Akersloot), 3. Wout Bakker (Heiloo), 4. Ben Visser (Egmond aan Zee), 5. Vincent Beentjes (Castricum), 6. Floris van Woesik (Krommenie), 7. Michel Belleman (Heiloo) en 8. Piet Veldt (Akersloot).

V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 26 apr, 13:37
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 26 apr, 10:51
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20