Afbeelding
Foto: Pixabay

Dave van Kuilenburg weer iedereen de baas

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Dave van Kuilenburg uit Heiloo heeft net als vorige week de overwinning behaald in de wekelijkse donderdagavondwedstrijd in Akersloot om de OIT mountainbike cup. De grote opkomst voor de rit op Sportpark de Cloppenburch kon de voorbode zijn voor een spannende strijd tussen meerdere kanshebbers. 

Welk dier het nu het ook alweer was, die zijn neus meerdere keren kon gaan stoten aan diezelfde steen; Ron Boendermaker leek dat beest te gaan worden, die dat zou kunnen gaan overkomen. Direct na de start ging Boendermaker er weer als een dolle stier in, zonder zich ook maar iets te willen herinneren hoe dat de laatste keer was afgelopen. Toen stond hij bijna halfkoers helemaal kapot aan de kant te kijken hoe de anderen de koers opgebouwd hadden. Wel beloofde hij zichzelf het de volgende keer beter aan te gaan pakken. Deze nieuwe zichzelf beloofde aanpak was hij ogenschijnlijk weer helemaal vergeten, want weer was hij als eerste uit de startblokken geschoten en had daarmee een honderdtal meters voorsprong genomen. 

Al na dik een ronde wist Dave van Kuilenburg hem tot de orde te roepen en naar plek twee te verwijzen. Deze inspanning had Boendermaker wel de nodige energie gekost, zodat hij geen antwoord meer had op de actie van Dave van Kuilenburg. Positief voor Ron Boendermaker was, dat hij zich herpakte, zijn weg vervolgde en zijn krachten wist in te tomen. Daarmee wist Boendermaker zich in het tweede gelid achter Dave van Kuilenburg te handhaven, maar ook Vincent Beentjes en het gezamenlijk optrekkende duo Walter van Kuilenburg/ Wout Bakker achter zich te houden. 

Onder de deelnemers waren ook twee nieuwkomers, te weten: Rene Groot en Michel Belleman, vaders van bij KPB fietsende jeugd. Eerstgenoemde Groot diende bewijs te leveren zijn buurvrouw Yvonne Zomerdijk tegenstand te kunnen bieden. Deze uitdaging leverde een samen opgaand gevecht op, waarin zij zich niet van elkaar konden verlossen en in remise eindigden. De andere nieuweling Michel Belleman had Maurice Kauffman als leidsman, maar raakte toch op zeker moment even het spoor bijster en sloeg daarbij een gedeelte van de af te leggen route over. Zo laag als de drempel voor deelname is voor deze KPB meeting, zo onverbiddelijk is de jury om een eerlijke uitslag op papier te krijgen. Niet Piet Veldt, die doorgaans de rijen sluit, maar Michel Belleman kreeg die eer wegens het niet reglementair volgen van het parcours. 

Uitslag: 1. Dave van Kuilenburg, Heiloo 2. Ron Boendermaker, Egmond aan Zee 3. Vincent Beentjes, Castricum 4. Walter van Kuilenburg, Akersloot 5. Wout Bakker, Heiloo 6. Bas Groos, Krommenie 7. Rene Groot, Limmen 8. Yvonne Zomerdijk, Limmen 9. Maurice Kauffman, Beverwijk 10. Barry Schrama, Akersloot 11. Piet Veldt, Akersloot 12. Michel Belleman, Heiloo.

V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 26 apr, 13:37
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 26 apr, 10:51
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20