De vrijwilligers die het 43ste Timmerdorp mogelijk maken zijn er helemaal klaar voor.
De vrijwilligers die het 43ste Timmerdorp mogelijk maken zijn er helemaal klaar voor. Foto: YVONNE VAN STIPHOUT

Laatste vakantieweek is Timmerdorpweek

HEILOO - Iedere twee jaar organiseert de Stichting Globetruckers Zaanstreek een truckrun voor bewoners van de Hartekampgroep, waar mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking wonen. Dit jaar vindt de truckrun plaats op 21 september.

De chauffeurs van de trucks halen de bewoners op bij Harteheem in Heemskerk, waarna de trucks in colonne via Castricum, Limmen, Heiloo, Egmond en Beverwijk weer terug naar het startpunt rijden.

Geen ontheffing Stationsweg
Een deel van de oorspronkelijke route van de truckrun gaat door de Stationsweg in Heiloo. Wethouder Rob Opdam zag zich echter genoodzaakt om geen ontheffing op het vrachtwagenverbod op de Stationsweg te verlenen. Volgens de Stichting Globetruckers houdt dat in dat de truckrun niet door kan gaan, ondanks het feit dat de gemeente Heiloo wel een alternatieve route heeft aangeboden. Dit heeft ertoe geleid dat de Globetruckers handtekeningen zijn gaan verzamelen op de Stationsweg. Inmiddels staat de teller op 48 bewoners die er geen problemen mee hebben en 5 die tegen het passeren van de vrachtwagens zijn. Bewoners die niet thuis waren, worden op een later moment nog benaderd.

• Lees verder op pagina 3