Afbeelding
Foto:

Yvonne
Welagen

1. Waar ben je geboren en getogen?
Mijn wieg stond 47 jaar geleden in Heemskerk, daar hebben mijn oudere zus en ik een mooie jeugd gehad. Via onder meer Rotterdam en Alkmaar ben ik uiteindelijk in Heiloo terechtgekomen. Hier woon ik inmiddels 12 jaar met veel plezier met mijn vriend Remon en onze twee zoons Max en Tim.

2. Wat is voor jou geluk?
Dat ik een fantastische vriend heb en twee ontzettend lieve kinderen. Maar ook familie, vrienden, een leuke baan in het ziekenhuis en mijn eigen bedrijf Dare2Help dragen eraan bij dat ik een fijn leven heb.

3. Welk maatschappelijk probleem raakt je?
Dat steeds minder mensen er bewust voor kiezen om hun kinderen niet te vaccineren vind ik een groot probleem. Kinderziektes zoals mazelen steken hierdoor weer de kop op. Men beseft niet dat deze ziektes ook levensbedreigend voor anderen kunnen zijn.

4. Wat is voor jou de mooiste plek in Heiloo?
Het Heilooërbos vind ik een heerlijke plek om te hardlopen en te fietsen. Maar ook ons huis waar ik mij echt thuis voel, zeker met onze nieuwe veranda waar wij nu elke dag zitten met dit mooie weer.

5. De persoonlijke vraag van Dennis Jansen:
"Wat zou jij op het gebied van eerste hulp willen verbeteren in Heiloo?"
Ik zou graag op meer plekken in Heiloo AED's willen zien. Ook zou ik het liefst willen dat iedereen in Heiloo zou kunnen reanimeren. Deze combinatie zorgt ervoor dat iedereen een kans maakt om een hartstilstand te overleven. Mijn bedrijf Dare2Help is daar al mee bezig en biedt laagdrempelig reanimatiecursussen aan bij Herberg Jan, bij bedrijven of gewoon aan huis.

Ik geef de vragen door aan Cor Zegwaard. Mijn vraag aan Cor is:
"Wat heeft jou doen besluiten om tandarts te worden en brengt het je wat je ervan had verwacht?"