Logo uitkijkpost.nl

Drie populaire nummers voor een uitvaart

  Zakelijk

Uitvaarten zijn helaas onderdeel van ons leven, zowel een begrafenis als een crematie zullen we over het algemeen allemaal wel een keer beleven. Zo een uitvaart bestaat uit meerdere aspecten, waaronder muziek. Dit wordt gebruikt om het afscheid op een populaire manier in te vullen. Bovendien geeft muziek troost. Hieronder vind je drie nummers die volgens DELA ontzettend populair zijn.

Time To Say Goodbye (Con Te Partiro)
Dit gedeeltelijk Italiaanse en Engelse nummer van Andre Bocelli, Sarah Brigthman, Francesco Sartori, en Lucio Quarantotto is volgens het lijstje van DELA het meest gedraaide liedje op uitvaarten. Eigenlijk is Time To Say Goodbye de tweede variant van het nummer Con Te Partiro, wat in 1995 werd uitgebracht. Time To Say Goodbye werd een jaar later uitgebracht. Deze versie is meer dan 12 miljoen keer verkocht over de gehele wereld, waarmee het een van de meest verkochte singles aller tijden is. Dit nummer heeft overigens ook nog een Spaanse variant, wat de naam Por Ti Volare heeft gekregen.

Nothing Else Matters
Het album Metallica van de gelijknamige band heeft verscheidene hits, maar het populairste nummer is toch wel Nothing Else Matters. Ook op begrafenissen wordt dit liedje vaak gedraaid. Het is afkomstig uit 1991 en geschreven door James Hetfield en Lars Ulrich. De ballad van Metallica heeft in verscheidene hitlijsten gestaan, zo ook in Nederland. In de Nederlandse Top 40 bleef Nothing Else Matters steken op de vijfde positie, terwijl het nummer in de Nederlandse Single Top 100 het tot de 4e positie wist te schoppen. Ook in de lijst van DELA staat het hoog, op de zesde positie om precies te zijn.

Afscheid Nemen Bestaat Niet
Natuurlijk zijn ook Nederlandse liedjes populair bij uitvaarten, zoals Afscheid Nemen Bestaat Niet van Marco Borsato. Deze single van het album Zien komt uit 2003 en heeft maar liefst 19 weken in de Nederlandse Top 40 gestaan. Het stond zelfs acht weken lang op de eerste plaats. Ook in de muzieklijst van DELA komt het welbekende nummer van Borsato hoog terecht, te weten op de derde positie. In de Top 2000 van Radio 2 kwam Afscheid Nemen Bestaat Niet nooit zo hoog, de 145e plaats in 2009 is nog altijd de hoogste positie.

(Dit is een betaald artikel)

Meer berichten