Logo uitkijkpost.nl
Regio

Slechts één of twee tassen in je garderobe, dat kan echt niet

  Zakelijk

Een tas draag je als een tas, maar niet heus. Een tas draag je op veel manier. De manier waarop je een tas draagt is net zo aan mode onderhevig als de tas zelf. En je hebt er meerdere nodig. Echt nodig!

Volgens Esther Coppoolse (creative director Elle) is het zelfs een statusding, schreef ze een tijd geleden. "Een tas zegt iets over wat je gaat doen. We hebben steeds meer tools om mee te nemen, beautyspullen, gadgets, hoesjes, etuitjes – tasjes om in je tas te doen – maar we willen niet onze handen vol hebben en dat heeft invloed op hoe we een tas dragen."

Tas aan je onderarm: nu tuttig, toen mode
Tassen met korte hengsels zoals een laptoptas draag je anno 2020 in je hand. Tien jaar geleden was dat helemaal hot. Je droeg je tas echt aan je onderarm. Beetje jaren vijftig stijl. Anno 2019 gaat dat door als tuttig, en zeker niet chic, maar toentertijd was het echt de mode.

Tegenwoordig draag je dit soort tassen, tassen van klein formaat, crossbody, schuin over je bovenlijf. Soms met de tas bungelend op de heup, een andere keer iets hoger of zelfs zo het ceintuur verkleind dat de tas precies onder de oksel terecht komt. Daarmee onderscheiden we direct twee stijlen van eenzelfde soort tas: de heuptas en de okseltas.

Een of twee tassen om uit te kiezen is te weinig
Deze zelfde Coppoolse pleit dan ook voor het hebben van meerdere tassen. Zodat je iedere dag de meest geschikte kan pakken. Passend bij je outfit en bij dat wat je gaat doen die dag. Dat vrouwen maar een of twee tassen hebben, kan volgens haar dan ook echt niet. Dat is echt te weinig. Kortom; de tas hoort bij de garderobe en heb je vijf jurkjes, twintig broeken en dertig t-shirts. Dan heb je dus ook acht tassen of het liefst nog meer. Need we say more!

En je hoeft er geen tassen freak voor te zijn. Immers; de tas waar 's middags nog de zak uien en broccoli in werden meegenomen, kan 's avonds echt niet mee naar de film. En die grote laptoptas, kan ook niet mee naar een lunchafspraak met je vriendin. Het is maar even gezegd.

Tassen waar je je handen vrij bij hebt
Ja, tel maar mee. Dan heb je aan twee tassen dus zeker niet genoeg. Vooral ook vanwege de manier van dragen. Ga je naar die lunchafspraak dan kun je nog iets in je handen meedragen en daarna naast je stoel zetten. Ga je de stad in, dan draag je niet in je handen, dan wil je een tas op je rug of op je heup hebben hangen. Handen vrij, nietwaar.

En die tas van Cowboysbag , die is toch hartstikke mooi, horen we je zeggen. Ja, dat is ie. Neemt niet weg dat je die niet naar iedere gelegenheid meeneemt. Zelfs zonder laptop niet. Dan kies je voor een prachtige handtas of rugtas. Naar gelang de gelegenheid. Snap je?

Meer berichten