Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Castricum

Feestelijke opening atelier/leerlokaal POOKPOOK

  Zakelijk

Zaterdag 3 november 2018 tussen 12.00 en 17.00 uur vindt de feestelijke opening van het tassenatelier/leerlokaal POOKPOOK van Marieke de Vree plaats.

Iedereen die nieuwsgierig is naar het werken met leer en geïnteresseerd in het zelf maken van leren tassen is van harte welkom om de nieuwe locatie aan de Anna Paulownastraat 30 in Castricum te bewonderen. Het workshop- en cursusaanbod van november en december wordt gepresenteerd, bezoekers kunnen deelnemen aan een mini-tassenworkshop (zonder naaimachine, circa 15 minuten) en er wordt een leer-/tassenworkshop verloot onder de nieuwe aanmelders.

Naast beeldend docent aan het Bonhoeffercollege in Castricum is Marieke de Vree ook beeldend kunstenaar en docent in leerbewerking. Zij volgde na de kunstacademie de opleiding Leerbewerking in Boxtel. Haar examenstuk is in bezit van het Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam. Ze won in 2016 de online prijs in de 'Design-A-Bag Competition Hong Kong' met haar tas 'Perdita'.

"In Noord-Holland worden maar heel sporadisch cursussen op het gebied van leerbewerking en tassen-techniek en ontwerp aangeboden. Ik merk dat er veel animo voor is. De eerste workshops hebben intussen plaatsgevonden in het nieuwe leerlokaal, deelnemers waren allen heel enthousiast en blij verrast door de resultaten. In de diverse workshopmogelijkheden kunnen cursisten zich het creëren met leer eigen maken. Materiaal en machines zijn aanwezig."

Bij POOKPOOK wordt vooral gebruik gemaakt van leer dat is afgekeurd door de meubelindustrie of restmaterialen die weggegooid zouden worden vanwege plooien, vlekjes of littekens. "Dit leer is nog altijd heel geschikt en misschien nog wel interessanter voor het gebruik voor tassen, het geeft de tas karakter. Ook zal er binnenkort naast leer ook worden gewerkt met leeralternatieven, zoals 'leer' gemaakt van ananasblad of bamboe. Op de website www.pookpook.nl staat alle informatie over de workshops en cursussen die zowel doordeweeks als in het weekeinde worden gegeven.

Meer berichten