Afbeelding
Foto: Pixabay

Henk Verdonk junior pakt toch weer de winst

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Henk Verdonk junior uit Egmond Binnen heeft, zoals bijna gebruikelijk, ook de derde aflevering van de kwartaalreeks in de OIT mountainbike cup op Sportcomplex de Cloppenburg in Akersloot gewonnen. 

Deze bijna vanzelfsprekendheid ging dit keer niet helemaal op, want Walter van Kuilenburg had een goede dag en probeerde roet in het eten te gaan gooien. Als een pitbull wist hij zich vast te bijten in het wiel van Henk Verdonk junior, die meerdere malen trachtte zich te ontdoen van zijn schaduw. Iedere keer wist Van Kuilenburg weer aan te klampen, maar toen Verdonk junior er een rondje van 4 minuten en 45 seconden uit wist te persen, was het gedaan met de koopman. Hier had Walter van Kuilenburg niet van terug en moest toezien hoe Henk Verdonk junior toch zijn derde opeenvolgende zege behaalde, maar niet zo overtuigend als in de twee vorige edities.

De wedstrijden gaan over 55 minuten en 1 ronde hetgeen betekent dat als de leider in de koers bij de meet de 55 minutengrens doorbreekt er de bel wordt geluid voor de laatste omloop met eveneens voor alle anderen die daarna de finish passeren. Binnen dat tijdsbestek reden Henk Verdonk junior, Walter van Kuilenburg en Wout Bakker 12 ronden en kwamen in deze volgorde in de uitslag. Henk Jan Verdonk senior reed zich, zoals gebruikelijk, van achter in het veld naar voren en wist daarbij vervolgens het dapper strijdende duo Barry Schrama/ Chris Kemp en in de finale ook nog Maurice Kauffman te achterhalen en zodoende een vierde plek veilig te stellen. De altijd taaie Piet Veldt wist met totaal 10 ronden op zijn naam de laatste plaats voor zich op te eisen. 

Uitslag: 1. Henk Verdonk junior, Egmond Binnen 2. Walter van Kuilenburg, Akersloot 3. Wout Bakker, Heiloo 4. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef 5. Maurice Kauffman, Beverwijk 6. Barry Schrama, Akersloot 7. Chris Kemp, Egmond aan den Hoef 8. Piet veldt, Akersloot. 

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 3 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01