Terry kwam als eerste over de finish
Terry kwam als eerste over de finish Foto: Soenita Anroedh Tewarie

Terry Koper zwemt Rapenburg Race voor het goede doel

Sport Castricum

CASTRICUM - Terry Koper (19) heeft voor het goede doel (in dit geval voor onderzoek naar zenuwpijnen bij dwarslaesie), geld opgehaald via donaties en zaterdag 17 september meegedaan met de Rapenburg Race in de grachten van Leiden. Terry mocht starten in de eerste heat om 12.00 uur met een groep van mensen met een dwarslaesie. Ze zwommen 800 meter en Terry heeft er 17 minuten gedaan en kwam als eerste over de finish.

Terry is 19 jaar oud en op zaterdag 17 september heeft bijna precies vier jaar een dwarslaesie. DIt is veroorzaakt door een hersenvliesontsteking door de Meningokokkenbacterie type W. Hij blijft hier echter niet in hangen; ik wil door en het mooiste uit het leven halen wat mogelijk is! Ik heb leren genieten van de kleine dingen in het leven. Wanneer je die niet meer hebt, worden ze opeens heel groot (gemis) voor je.

Tegen alles kun je vechten, maar tegen zenuwpijn niet
Terry vervolgt: “Voordat ik ziek werd, hield ik enorm van zwemmen, op vakanties kregen mijn ouders mij nooit weg van de zwembaden. Mijn vader noemde me wel vaker een echte waterrat. Toen ik in het revalidatiecentrum lag, heb ik ook zwemtherapie gehad. Na twee maanden op bed gelegen te hebben zonder iets te kunnen, was dit fantastisch! De vrijheid die het water gaf, door het drijven met bandjes en ander materiaal, gaf een gevoel dat ik nooit meer vergeet: intense vreugde, opwinding en meteen het verlangen naar meer zwemmen; en dat is wat ik heb gedaan. Ik zwem met een dwarslaesie mee met de Rapenburg Race om geld op te halen voor onderzoek naar de behandeling van zenuwpijnen.

Met zijn race heeft hij bijna 3000 euro bij elkaar gezwommen.

Afbeelding