Sophie Denneman
Sophie Denneman Foto: Liesbeth Oonk

Regiofinale voor DOS Castricum

Sport Castricum

CASTRICUM - Zaterdag 18 juni was het in Sportpark Sloten in Amsterdam tijd voor de regiokampioenschappen. Iris Spil, Tessa Schermer en Sophie Denneman hebben het in de voorwedstrijden zo goed gedaan, dat zij deze finale mochten turnen.

De wedstrijddag begon met Iris Spil. Zij kwam uit in niveau 5 en startte deze finale op de sprong. Twee mooie sprongen lieten meteen zien dat zij hier terecht stond. Op de brug liet ze ook zien wat ze kan. De balk ging, op één val na, goed en de vloeroefening was zo goed als perfect. Een 11e plaats voor haar in deze spannende finale met sterk deelnemersveld.

In de derde wedstrijd was Tessa Schermer aan de beurt. Zij startte op de brug en ook al is het niet haar lievelingstoestel, liet ze toch een knappe oefening zien en ging ze door naar de balk. Helaas had zij daar een val bij haar radslag, maar Tessa turnde ongestoord door. Het volgende onderdeel was vloer. Daar haalde zij haar hoogste cijfer, een 11.45. Tot slot was de sprong aan de beurt, wel haar lievelingstoestel. Hier behaalde zij een knappe 11.3. Al met al heeft Tessa een knappe 14e plek binnengesleept.

In de laatste wedstrijd mocht Sophie Denneman haar kunsten laten zien. Haar wedstrijd begon eveneens op de brug. Het in-turnen zag er soepel uit en zij haalde met haar oefening dan ook een mooi cijfer. Daarna ging zij naar balk en liet een mooie oefening zien, zonder val. De vloer was haar beste onderdeel en dat werd beloond met een 11.70. Het laatste toestel was sprong en hier eindigde zij met een 10.90. Sophie eindigde als 9e. 

DOS is zeer trots op haar turnsters en kijkt uit naar het nieuwe seizoen!

Is uw kind of bent uzelf ook geïnteresseerd in lekker bewegen bij een leuke club, kijk dan eens op de website van DOS Castricum. Ze bieden lessen in turnen, trampolinespringen, dans en allerlei volwassenen-uren. U kunt altijd terecht voor een proefles (sommige uren hebben een wachtlijst). 

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 14 uur geleden
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57