Afbeelding
Foto: Pixabay

Vincent Beentjes maakt zijn reputatie waar

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Vincent Beentjes uit Castricum heeft weer bewezen in zeer goede doen te zijn door de gebruikelijke tien ronden tijdrit op de donderdagavond op Sportcomplex de Cloppenburgh in Akersloot als snelste af te raffelen. 

Na de overwinning vorige week zaterdag in de duurtijdrit over twintig omlopen gepakt te hebben voor Walter van Kuilenburg en Ben Visser, was het nu weer te doen om de helft: tien ronden. De voorwaarden voor snelle tijden waren perfect, zodat er op het scherpst van de snede gereden kon worden met het oog op een eventuele verbetering van de persoonlijke tijden en standen in het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement. Drie renners slaagden in voornoemd doel en stelden hun tijden scherper.  Vincent Beentjes wist er acht tellen af te happen tot 49.38 minuten door te starten met een tel boven de vijf minuten na de eerste ronde om vervolgens het restant ruim onder de magische grens van vijf minuten  per omloop af te leggen. 

De andere stijgers in de KPB rangschikking waren Ben Visser en Koen Könst; beiden wisten er zes seconden af te snoepen tot respectievelijk 50.36 en 50.57 minuten. Ook waren er nog debutanten, die al wel aan de trainingen deelnamen, maar zich nog niet waagden aan deze laagdrempelige tijdrit, maar achteraf erg content konden zijn over hun prestaties. Dit waren Peter Jansen, Barry Schrama en de dappere Yvonne Zomerdijk. Yvonne Zomerdijk kon zelfs een aflopend schema tonen, hetgeen inhoudt dat de opeenvolgende ronden steeds sneller gingen en zich daarmee nestelde tussen de eindscores van Jansen en Schrama. 

Wout Bakker moest zich na zijn harde val door materiaal pech in de twintig ronden race toch weer oprapen om niet de aansluiting met de rest te verliezen. Helemaal top ging het nog niet, maar de moraal was er weer. Nadat eerst de achter hem gestarte Ben Visser hem had ingelopen, kwam de volgende slachter in de persoon van Koen Könst hem op de hielen zitten. Vol met moraal en de intentie om de over hem heen razende Koen Könst te volgen, ging het licht toch uit bij Bakker, die daarna zijn race ontspannen toch nog met een plek 4 kon afsluiten en na afloop de afspraak maakte dat dit eenmalig was in de richting van Könst. 

Uitslag: 1. Vincent Beentjes (Castricum) 49.38 (PR), 2. Ben Visser (Egmond aan Zee) 50.36 (PR), 3. Koen Könst (Castricum) 50.57 (PR), 4. Wout Bakker (Heiloo) 53.24, 5. Peter Jansen (Akersloot) 56.14, 6. Emiel Prins (Egmond aan Zee) 57.15, 7. Yvonne Zomerdijk (Limmen) 58.39 en 8. Barry Schrama (Akersloot) 60.39.

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01