Logo uitkijkpost.nl
<p>Vincent Beentjes</p>

Vincent Beentjes

(Foto: aangeleverd)
Akersloot

Vincent Beentjes deelt de lakens uit

  Sport

AKERSLOOT - Vincent Beentjes uit Castricum is de gelukkige winnaar geworden van de wekelijkse donderdagavond tijdrit in Akersloot op Sportpark de Cloppenburg. 

Het had een mooi gevecht kunnen gaan worden tussen het trio Vincent Beentjes, Walter van Kuilenburg en Wout Bakker. Het bleek echter een tweestrijd te gaan worden tussen de twee eerstgenoemden, omdat Wout Bakker, na een goede start met een tijd van 5.04 minuut over de eerste ronde, vlak voor de tweede doorkomst snoeihard en op volle snelheid tegen de vlakte sloeg. Een steeds terugkomend mechanisch euvel deed Bakker uit koers verdwijnen met een harde val als gevolg. 

Vervolgens spitste de strijd zich daardoor toe op Beentjes en van Kuilenburg en lieten zien dat de omstandigheden goed waren om een snelle tijd op de klokken te laten verschijnen. Walter van Kuilenburg toverde een persoonlijk record in de boeken met 50.58 minuten, maar bleef daarmee toch een kleine minuut verwijderd van de winnende tijd van Vincent Beentjes met 50.06 minuten, die op 20 seconden bleef steken van die in het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement. 

Ook Henk Jan Verdonk senior liet zich van zijn beste kant zien met slechts 30 tellen afstand tot zijn snelste tijd. De meest opvallende deelnemers van de avond werden Job van Dam en Gerard Roozen. Zich nog nooit te hebben durven overgeven aan deze uitputtingsslag over 10 ronden, wisten zij beiden deze voor de eerste keer te volbrengen in de respectabele tijden van 64.15 en 65.40 minuten 

Uitslag: 1. Vincent Beentjes, Castricum 50.06 min; 2. Walter van Kuilenburg, Heiloo 50.58 min PR; 3. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef 56.02 min; 4. Job van Dam, Alkmaar 64.15 min; 5. Gerard Roozen, Heiloo 65.40 min. 

Meer berichten