Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Castricum

Schoolvoetbal: twee Castricumse scholen door naar volgende ronde

  Sport

CASTRICUM - De groepen 7 en 8 van de Castricumse basisscholen mochten woensdag 11 mei, na twee jaar afwezigheid, weer hun voetbalkunsten laten zien op het Rabobank schoolvoetbaltoernooi. De oergezellige middag, georganiseerd door enthousiaste en onmisbare FCC vrijwilligers, ontaarde in een heus festijn Fanatiek juichende ouders werden door hun bloedeigen kroost op een hoop panna’s, hakjes en onnavolgbare dribbels getrakteerd.

De middag beleefde een ultieme climax met een heuse titanenstrijd tussen de finalisten van de jongens van Helmgras 4 en Paulusburcht 2. De enerverende wedstrijd werd beslist met een zenuwslopende penaltyreeks, in het voordeel van de jongens van de Paulusburcht.
De meiden van Helmgras 3 wisten, na een eveneens zinderend finaleduel, de eerste prijs voor de dames binnen te slepen. Met een wonderschone goal gaven ze hun schoolgenoten van Helmgras 2 het nakijken.

Sportiviteitsprijzen gingen naar de meiden van de Montessorischool en de jongens van de Kustlijn. De Paulusmeiden kregen een welverdiende prijs voor het mooiste spandoek van de dag.

Donderdag 12 mei later volgde een bloedstollend vervolg op het hoofdveld van FCC. De winnaars namen het in de regiofinale op tegen de winnaars van Heemskerk. Na twee zinderende wedstrijden, die beiden eindigden met penaltyreeksen, wisten zowel de meiden van Helmgras als de jongens van de Paulusburcht de winst binnen te slepen.

Met deze prachtige resultaten mogen beide scholen door naar de volgende strijd, die woensdag 18 mei in Den Helder zal worden beslecht. 

Bron: FC Castricum

Meer berichten