Logo uitkijkpost.nl
Voorzitter Jeroen Tromp en burgemeester Mans
Voorzitter Jeroen Tromp en burgemeester Mans (Foto: Henk Hommes / Vitesse’22)
Castricum

Gemeentelijke onderscheiding voor 100-jarig Vitesse ’22

  Sport

CASTRICUM - Namens voetbalclub Vitesse ’22 nam Jeroen Tromp woensdagavond 11 mei een gemeentelijke onderscheiding in ontvangst van burgemeester Mans. De burgemeester roemde de club om zijn jarenlange verbindende functie in de gemeente. 

De burgemeester speechte ter gelegenheid van de precies 100e verjaardag van Vitesse; die ontstond op 11 mei 1922. Hij stond stil bij de geschiedenis van de vereniging: van katholieke club met slechts een trapveldje in de beginjaren tot het grote complex aan de Puikman. Hij noemde de sterspelers die op de grasmat hun voetbalcarrière begonnen, onder wie Teun Koopmeiners en Arjan de Zeeuw, maar ook de minder bekende duizenden inwoners die er hun voetbal-voetsporen achterlieten. Voor die sporters, maar zeker ook voor de vele vrijwilligers, sponsors, trainers, bestuurders en supporters is de club altijd een plek geweest om samen te komen.

“In een tijd van meer afstand, individualisering en eenzaamheid is Vitesse ‘22 een voorbeeld van de kracht van verbinding. De club laat al die jaren al zien hoe je samen leeft in een – zij het lokale - samenleving. U faciliteert, enthousiasmeert, inspireert, onderwijst, en verbindt, u creëert. Wat ons betreft verdient dat ook een tastbare gemeentelijke waardering.”

Meer berichten