Logo uitkijkpost.nl
<p>Ron Boendermaker</p>

Ron Boendermaker

(Foto: aangeleverd)
Akersloot

Schitterende tijd voor Ron Boendermaker

  Sport

AKERSLOOT - Ron Boendermaker uit Egmond aan Zee heeft donderdagavond 5 mei met een schitterende tijd de winst gepakt in de wekelijkse tijdrit in Akersloot. 

De afgelopen weken werd de stijgende lijn bij Ron Boendermaker steeds zichtbaarder op Sportcomplex de Cloppenburg, waar hij al menigmaal de zege wegsleepte, maar niet altijd als de andere grote kanshebbers aan de start stonden. Ditmaal mocht daar niet van worden gesproken met Dave van Kuilenburg en Vincent Beentjes op de deelnemerslijst, waar wel bij moet worden gezegd dat Henk Verdonk junior ontbrak. 

Dat de omstandigheden perfect waren voor een eventuele verbetering in de stand om het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement bewezen de twee persoonlijke records van respectievelijk winnaar Ron Boendermaker met 12 seconden tot 49.40 minuten en die van good old Henk Jan Verdonk senior met maar liefs 31 seconden tot 55.32. Het verschil van 6 minuten tussen jong (Boendermaker) en oud (Henk Jan Verdonk senior) zegt iets over de laagdrempeligheid voor het meedoen aan deze wekelijkse sportieve activiteit: er is plek voor iedereen! 

De eerder genoemde Dave van Kuilenburg, bij wie tussentijds tegen het einde de ketting er nog afliep, en Vincent Beentjes, maakten het onderling wel heel erg spannend door beiden met 51.30 minuten een gedeelde derde plaats te bezetten achter nummer twee Wout Bakker. De voor het eerst sinds jaren weer meerijdende Vincent Denneman moest met een plek in de achterhoede genoegen nemen, maar gezien zijn geschiedenis gaat dit de komende weken zeker veranderen. Ook het meedoen van zijn inmiddels 15-jarige zoon Diederik is een aanwinst uit jeugdig oogpunt gezien. 

Uitslag: 1. Ron Boendermaker, Egmond aan Zee 49.40 min PR; 2. Wout Bakker, Heiloo 50.52 min; 3. Dave van Kuilenburg, Heiloo/ Vincent Beentjes, Castricum 51.30 min; 4. Walter van Kuilenburg, Heiloo 51.46 min; 5. Koen Könst, Castricum 52.52 min; 6. Vincent Denneman, Heiloo 52.58 min; 7. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef 55.32 min PR; 8. Diederik Denneman, Heiloo 62.15 min. 

Meer berichten