Logo uitkijkpost.nl
Foto: Victor Krijt
Akersloot

North Hollands Horse Trials is een geslaagd weekend voor eventing amazone Rina

  Sport

AKERSLOOT - De NHHT bij manege Beukers in Oudkarspel had een gevuld programma, 220 ruiters uit 11 landen reden de cross op topsport niveau.  De gehouden countrymarkt Food to Voet voor KansKlas en de beddenrace waren erg populair.  Rina van der Kolk (Akersloot) met haar paard Inita mocht ook aan de start verschijnen. In de CCI2* mocht zij haar ponyclub Schermerruiters uit Stompetoren vertegenwoordigen. 

Haar sponsoren Jack Link’s Eventing team en Florian Horsefood waren ook aanwezig met een leuke attentie voor de 200 vrijwilligers. Na een goede dressuurproef, foutloos spring- en crossparcours is Rina op een mooie 12de plaats geëindigd, van de 70 deelnemers. Deze wedstrijd was een goede voorbereiding voor Rina omdat zij 5 mei een observatie wedstrijd in Marbach, Duitsland, gaat rijden. Dit is een wedstrijd waar de bondscoach kan observeren wie er geschikt is om naar het EK te gaan. Rina’s doel is zo goed mogelijk te blijven presteren, zodat ze mee mag naar het EK eventing in Hartpury, Engeland. 

Op 21 en 22 mei organiseert het Clusius College uit Alkmaar het Clusius Event. Dit mag weer plaatsvinden op het terrein van Manege Beukers. Nieuwgierig geworden naar Rina en haar paard Inita, zij zijn te volgen via Facebook en Instagram. @Rvdk.eventing.

Meer berichten