Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Akersloot

Dave van Kuilenburg benadert zijn record

  Sport

AKERSLOOT - Dave van Kuilenburg uit Heiloo heeft de snelste tijd laten afdrukken in de wekelijkse donderdagavond tijdrit in Akersloot op Sportpark de Cloppenburgh. 

Hoewel de omstandigheden ideaal waren met weinig wind en een aangename temperatuur, viel de belangstelling van de kant van de renners tegen. Dit omdat de volgende morgen vroeg ‘de 5 van Schoorl’ bij veel van die mannen op hun programma stond. Dit helse avontuur eindigt lang niet voor iedereen positief. Menigeen moet voortijdig uitstappen, omdat blijkt toch te hoog gegrepen te hebben. Een te snelle start nekt je, zodat je voor de helft de bekende man met de hamer al tegenkomt en overleven geen optie meer is. De mannen met een grote motor met vele uren  arbeid in de benen worden de overwinnaars, maar allemaal op hun eigen niveau. Daarom stond Dave van Kuilenburg hier wel aan de start, wel met veel arbeid, maar niet in zijn benen en wetende uit ervaring dat hij daar niets te zoeken heeft. 

Dat Van Kuilenburg hier vanavond zou gaan winnen, behoudens pech, stond zo goed als zeker al vast. Een verbetering van zijn persoonlijk beste tijd 49.58 minuten leek zelfs lange tijd tot de mogelijkheid te gaan behoren. Tot en met de zesde omloop lag Van Kuilenburg nog op schema dit te gaan halen, maar vervolgens knakte er iets waardoor de tijden  opliepen en zijn poging in het zicht van de haven strandde. 

Naast winnaar Dave van Kuilenburg bleven de nummers 2 en 3 van het schavot ook niet ver verwijderd van hun tijden in de ranking van het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement. De als tweede geëindigde Koen Könst bleef 26 seconden verwijderd van zijn persoonlijk record 51.03 minuten door de drie eerste omlopen te doen in 5.06 minuten om vervolgens het restant met een gemiddelde van 5.12 minuten af te werken. Henk Jan Verdonk senior deed het nog opvallender door een grandioze vlakke tijdrit neer te leggen met na een trage start vervolgens zes ronden van 5.37 minuten te realiseren en bleef daarmee slechts 26 tellen verwijderd van zijn beste tijd ooit op dit parcours verreden, maar wel een paar jaar ouder dan toen hij die tijd reed. 

Uitslag: 1. Dave van Kuilenburg (Heiloo) 50.45, 2. Koen Könst (Castricum) 51.52 en 3. Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef) 56.29.

Meer berichten