Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Akersloot

Henk Verdonk junior slaat weer toe

  Sport

AKERSLOOT - Henk Verdonk junior uit Egmond Binnen heeft na enkele weken van afwezigheid zijn rentree weer opgetuigd met een klinkende winst in de wekelijkse donderdagavond tijdrit in Akersloot op Sportpark de Cloppenburg.

Deed zich nu de gelukkige omstandigheid voor dat de toppers Vincent Beentjes, die afgelopen tijd succesvol en zijn inspanningen allemaal beloond zag met zeges, en Henk Verdonk junior beiden van start gingen. Op die manier kon duidelijk worden wie zich nou echt tot koning van het parcours mocht laten kronen, ware het niet dat Beentjes al vroeg met pech uitgeschakeld werd. Het bleek achteraf toch al niet de dag van Beentjes te worden, omdat hij zijn transponder al was vergeten, daarna met pech aan de kant moest en vervolgens ook nog zijn reparatieset had thuisgelaten met als slot dat hij externe hulp moest laten invliegen om huiswaarts te kunnen keren. Maar volgens omstanders is het voor ieder ander onmogelijk Verdonk junior van zijn troon te stoten, omdat hij ook nu weer uitkwam op een totaaltijd van 49.49 minuten hetgeen neerkomt op exact 5 minuten per omloop van totaal 10. 

De nummer 2 in de eindscore kwam niet geheel ontspannen aan het vertrek. Onderweg op de fiets naar Akersloot, bedoeld als warming up, reed hij na enkele kilometers lek, keerde vervolgens huiswaarts, pakte zijn reserve mountainbike, gooide deze achterin zijn auto om uiteindelijk op de valreep van start te kunnen gaan. Zijn broer Walter van Kuilenburg maakte er helemaal een speciaal optreden van. Met 30 seconden voor Wout Bakker te zijn gestart, werd Walter in de tweede ronde door diezelfde Bakker achterhaald om zich daarna een omloop lang in het wiel van Bakkertje vast te bijten. Toen liet hij Bakker weer gaan om dat kunstje om de toer te herhalen, waarbij hij telkens bijna in het wiel van Bakker leek  terug te keren. Het was voor Walter van Kuilenburg een intervaltraining binnen een toch al intervalparcours, waarbij volgens de toeschouwers, als zij mee gedaan zouden hebben, gek zouden worden van de gedragingen van Walter van Kuilenburg. Volgens deze Van Kuilenburg is dit ook een manier de tijdrit als training te gebruiken en niet alleen te zien als wedstrijd. Wout Bakker was heel geconcentreerd  en leek zich ogenschijnlijk niets aan te trekken van de capriolen van Walter van Kuilenburg. Het blijkt dat de onderlinge familieband tussen die twee heel wat stootjes kan verdragen. 

Uitslag: 1. Henk Verdonk junior, Egmond Binnen 49.49 min; 2. Dave van Kuilenburg, Heiloo 51.37 min; 3. Wout Bakker, Heiloo 52.14 min; 4. Walter van Kuilenburg, Heiloo 52.55 min; 5. Koen Könst, Castricum 53.23 min; 6. Richard van Huizen, Egmond aan Zee 54.18 min; 7. Alex Hageman, Limmen 55.15 min; 8. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef 5933 min.

Meer berichten