Afbeelding
Foto: Pixabay

De Goede doet zijn naam eer aan

Sport Limmen

LIMMEN - Op vrijdag 11 maart speelden de schakers van SV Vredeburg de zeventiende ronde van de interne competitie.

Koploper Bert Hollander leek in zijn partij tegen Dick Aafjes wel te beschikken over tien open lijnen, zoveel aanvalsmogelijkheden als hij verkreeg na de vlammende opening. Voor Aafjes was er al snel geen houden meer aan. Runner up Luc Janssen had bepaald geen makkelijke avond. Tegenstander Barry Blekemolen offerde brutaal een stuk tegen twee pionnen en de aanval en kreeg aardig spel, maar Janssen, de Limburgse Binder, liet zijn surplus aan eindspeltechniek gelden en wist een kunstig mat-net te weven. 

Alsof er in de wereld niets aan de hand was, speelde Sandra Hollander de zogenaamde Russische opening. Tegenstander Harold Ebels – voor even geen aandacht voor zijn politieke beslommeringen – kende de variant ook, won een cruciale pion in het vroege middenspel en schoof vervolgens onberispelijk naar de winst. Hans de Goede deed zijn naam eer aan: met een fantastische combinatie arresteerde hij de dame van Ed Stolp en veroverde aldus een fraaie scalp. 

Nieuwkomer Jelle Min bewees dat internet-schakers zomaar aansluiting kunnen vinden bij een echte schaakvereniging. Hij won netjes zijn eerste officiële partij. Joke Mooij was het slachtoffer. De partij tussen Bert van Diermen en Theo Al was adembenemend spannend. Toen Al evenwel zijn vingers brandde aan een vergiftigde pion verkreeg Van Diermen een doorslaggevend voordeel. Verenigingsvoorzitter Jan Brantjes verkeerde in goede vorm: met weloverwogen spel profiteerde hij van een iets mindere stellingsopbouw van Gijs Pouw. Subtoppers Tars Wanders en Jos Admiraal speelden een tamelijk gesloten partij, namen niet te veel aanvallend risico en stevenden aldus af op een ingecalculeerde remise.

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 1 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum gisteren
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01