Vincent Beentjes
Vincent Beentjes Foto: aangeleverd

Vincent Beentjes rapste in secondespel

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Vincent Beentjes uit Castricum is als snelste uit de bus gekomen in het wekelijkse donderdagavondgevecht om de tijd op Sportpark de Cloppenburg. 

Na een goed begrepen wake up call, met daarin de daaruit mogelijk voortvloeiende facilitaire gevolgen, stond er dit keer weer een mooi kwantitatief en kwalitatief startveld. Vooraf durfde niemand een voorspelling te doen wie er, bij afwezigheid van Henk Verdonk junior wegens corona, als mogelijke winnaar in de boeken terecht zou kunnen komen. Met parcoursrecordhouder Lars Volkers, Vincent Beentjes en Dave van Kuilenburg onder andere aan de start was het gissen wie er aan het langste eind zou gaan trekken en met de winst aan de haal kon gaan. De meesten gokten toch een beetje op de man uit Schagen vanwege zijn eerste plaats in het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement. 

Volkers liet na de eerste doorkomst een rondetijd zien van 4.58 minuten, waar Vincent Beentjes al tegen een verlies van 3 seconden opkeek. Een seconde is niet veel, maar meerdere gaan toch tellen. De spanning was in het verdere verloop te snijden. Na 3 omlopen viel het kwartje de andere kant op en stond de teller stil met 5 seconden in het voordeel van Beentjes, maar met zo’n kleine marge was nog niets zeker en een klein foutje kon funest worden voor beiden. Later liep de achterstand van Lars Volkers op Vincent Beentjes iedere ronde met 1 seconde op, hetgeen uiteindelijk op de streep een verschil liet zien van 13 seconden in het voordeel van Vincent Beentjes, wat hem de dagzege opleverde. 

Dave van Kuilenburg hikte rondenlang aan tegen het 30 seconden startverschil om deze te overbruggen, maar verloor Lars Volkers ondanks zijn inspanningen uit het oog. Sinds lange tijd stond er weer eens een deelneemster onder de naam van Yvonne Zomerdijk aan het vertrek en liet zien in het mannengeweld overeind te blijven, maar bleef net iets buiten de magische grens van 60 minuten.

Uitslag: 1. Vincent Beentjes, Castricum 50.27 min; 2. Lars Volkers, Schagen 50.40 min; 2.Dave van Kuilenburg, Heiloo 51.25 min; 4. Ben Visser, Heiloo 52.40 min; 5. Walter van Kuilenburg, Heiloo 53.38 min; 6. Wout Bakker, Heiloo 53.58 min; 7. Koen Könst, Castricum 54.33 min; 8. Alex Hageman, Limmen 56.19 min; 9. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef 58.06 min; 10. Yvonne Zomerdijk, Limmen 60.41 min.

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 17 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01