Afbeelding
Foto: Pixabay

SV Vredeburg in ondertal

Sport Limmen

LIMMEN - Voor de spelers van SV Vredeburg was het een ouderwets drukke schaakweek. Op maandag speelde Vredeburg 2 bij Het Paard van Ree in Wijk aan Zee; op donderdag was het vlaggenschip actief bij Het Spaarne in Haarlem en op vrijdag stond de zestiende ronde van de interne competitie op het programma.

Vredeburg 2 redde het niet bij Het Paard van Ree 1. Tars Wanders en Hans de Goede scoorden nog wel een punt, maar Robin Rommel, Samer Alrayes, Dick en Remi Aafjes noteerden een nul. Met de 4-2 nederlaag komt Vredeburg 2 niet weg uit het rechter rijtje van de derde klasse C. 

Vredeburg 1 kampte met zieken en afwezigen en reisde maar met zeven spelers af naar Haarlem om de degens te kruisen met Het Spaarne 1. De 3,5-3,5 die vervolgens gescoord werd, was uiteraard niet voldoende om het reglementaire verlies op het achtste bord te compenseren: 4,5-3,5. De hele punten werden behaald door Bert Hollander, Bob Stolp en invaller Tars Wanders. Ed Stolp was goed voor een halfje, terwijl Luc Janssen, Sandra Hollander en Barry Blekemolen het niet konden bolwerken. Door de nederlaag zakt Vredeburg 1 af naar de degradatiezone in de eerste klasse B. 

In de interne competitie toonde Robin Rommel zich een ware ontsnappingskunstenaar. Met een gezonde pion minder ging hij het eindspel in tegen koploper Bert Hollander, maar met stug tegenspel lukte het Rommel om een pion terug te veroveren en de stelling volledig te neutraliseren: remise. Barry Blekemolen behandelde de Siciliaanse opening van zijn partij tegen Harold Ebels onnauwkeurig. Ebels kreeg vleugels en schudde een winnende koningsaanval uit de mouw. De partij tussen Theo Al en Jan Brantjes werd een ware thriller, waarin eerst Brantjes over een nauw pad langs het ravijn moest lopen om overeind te blijven en vervolgens Al bijna ten onder ging. Uiteindelijk draaide het toch uit op een remise. Luc Janssen won twee pionnen van Samer Alrayes en speelde daarna een comfortabel eindspel. Gijs Pouw was in een spannende partij sterker dan Nico Pepping. Paul de Ruijter pakte een punt door te winnen van Jesse Zoon.