Afbeelding
Foto: aangeleverd

Jade Wuurman pakt de dubbel op NK baan

Sport Limmen

LIMMEN - Op zaterdag 26 februari vond in het Velodrome van Amsterdam het NK Omnium Duur plaats. Jade Wuurman uit Limmen, die twee weken geleden het NK Omnium baan Sprint in het Sportpaleis van Alkmaar ook al winnend afsloot, slaagde er in om ook Nederlands Kampioen Omnium Duur te worden bij de Nieuwelingen Dames.

Het Omnium Duur bestaat uit vier onderdelen, de scratch, temporace, afvalkoers en de puntenkoers. Jade Wuurman was ongenaakbaar en wist drie van de vier onderdelen met winst af te sluiten. Met name de afvalkoers was een wedstrijd om je vingers bij af te likken. Nadat Jade Wuurman haar directe concurrente Indy van Velzen had afgeschud, was de weg vrij om de weggereden Akira van Koolbergen te achterhalen. Met nog twee ronden te rijden werd een, op het oog, onoverbrugbare achterstand omgezet in een voorsprong. Een staaltje van pure macht. 

Er stond zaterdag geen maat op Jade Wuurman en met een grote voorsprong in de totaalstand, werd zij Nederlands Kampioen Omnium Duur 2022. Een prachtige prestatie ook al omdat de dubbel sprint en duur niet zo vaak behaald wordt.

Uitslag NK Omnium Duur Nieuwelingen Dames:
1. Jade Wuurman (Talent Cycling)
2. Indy van Velzen (Talent Cycling)
3. Akira van Koolbergen (DTS)