Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Akersloot

Floris van Woesik verrassend naar winst

  Sport

AKERSLOOT - Floris van Woesik uit Krommenie is de verrassende winnaar geworden van de wekelijkse donderdagavond tijdrit op Sportpark de Cloppenburg. 

Het was niet meteen de meest aansprekende naam om die vooraf te benoemen als mogelijk snelste in de mager bezette avond. Naar de stand van het KPB snelheidsklassement gekeken, waarin de rangorde van de totaal 10 ronden durende race tegen de klok wordt bijgehouden, stond Floris van Woesik als eerste aan het vertrek. Op plek twee Walter van Kuilenburg die zo te zien de intentie had het gat van 30 seconden op zijn voorganger te gaan dichten en zo zijn slag te slaan om aanspraak te kunnen gaan maken op de dagzege. 

Al na een omloop leek van Kuilenburg in zijn missie te gaan slagen door een flinke hap van 10 seconden uit zijn achterstand van 30 tellen goed te maken. Bij de volgende passage bleek dat Walter van Kuilenburg toch iets te hoog ingezet had, want zijn benen liepen vol, stonden op ontploffen om daarna volledig te blokkeren. Alle leed was nog niet voor van Kuilenburg geleden, want daarna volgde nog een afloper en een zakkend zadel. Dit maakte zijn drama compleet en zijn zo mooi verzonnen plan was in duigen gevallen. 

Uitslag: 1. Floris van Woesik, Krommenie 54.59 min; 2. Alex Hageman, Limmen 58.25 min; 3. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef 60.27 min.

Meer berichten