Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Limmen

Hollander verstevigt koppositie

  Sport

LIMMEN - Op vrijdagavond 18 februari speelden de schakers van SV Vredeburg – voor zover zij de storm hadden getrotseerd – de veertiende ronde van de interne competitie.

Koploper Bert Hollander en zijn opponent Luc Janssen maakten er een spectaculaire partij van. Hollander veroverde in het vroege middenspel een pionnetje, maar kwam positioneel in het nadeel. Lang was onduidelijk welke kant het uit zou gaan, tot Janssen in het late middenspel een dodelijke torenzet over het hoofd zag. De gevolgen waren gruwelijk en directe opgave was de meest reële optie. Zo verstevigde Hollander zijn leidende positie op de ranglijst. 

Hidde Ebels denderde de top tien binnen met een afgetekende zege op Remi Aafjes, wiens koning in ademnood kwam door de krachtige samenwerking tussen de witte dame en een paard. Harold Ebels en Dick Aafjes speelden een partij met wisselende kansen. Onderweg miste Aafjes kwaliteitswinst, maar in het ongunstige eindspel van drie pionnen tegen een loper en twee pionnen bleef Aafjes keurig op de been: remise. Robin Rommel bereikte na pionwinst in het eindspel een gewonnen stelling tegen Barry Blekemolen. Maar wat op het oog eenvoudig leek, ging in de praktijk helemaal mis. Rommel verleende onbedoeld een vijandelijke pion doortocht en kon toch een nul noteren. 

Blekemolen nestelde zich met de gelukkige zege op de vierde plaats van de ranglijst, achter het supertrio Bert Hollander, Bob Stolp en Luc Janssen. Gijs Pouw speelde een sterke partij en won van Marlies Sturk. Een vroege stukwinst maakte het verschil. Ook Adri Beentjes verkeerde in goede vorm. Met onberispelijk spel scoorde hij het volle punt tegen Marcel Wester. Nico Pepping tekende voor een knappe overwinning op Indriaas Booij. Met verfijnde zetjes draaide Pepping zijn tegenstander de duimschroeven aan, om in het eindspel te profiteren van de betere opstelling van zijn stukken.

Meer berichten