Afbeelding
Foto: Pixabay

Revanche voor Janssen

Sport Limmen

LIMMEN - Op vrijdag 11 februari speelden de schakers van SV Vredeburg de dertiende ronde van de interne competitie. Mogelijk voor de laatste keer aan de extra grote tafels.

De twee spelers met de hoogste rating van de club – Luc Janssen en Bob Stolp – moesten het tegen elkaar opnemen. Dit maal trok Janssen aan het langste eind en nam daarmee revanche voor zijn nederlaag in de eerste ronde. Janssen wist kundig te profiteren van een min of meer buitenspel staande witte loper. 

Dick Aafjes maakt een paar grapjes over ‘Dickpics met een hoofdletter’ en kon vervolgens blijven lachen, omdat hij met een remise keurig overeind bleef in het duel tegen zijn zoon Remi. Een ander vader-zoon-duel betrof de klassieke Spaanse partij tussen Harold en Hidde Ebels. Het was de vertegenwoordiger van de jongere generatie die het beste van het spel had en met de zwarte stukken een scherpe aanval opbouwde. Met een laatste verdedigende zet echter wist de vader via een torenruil de angel uit de stelling te krijgen, waarna een remise onvermijdelijk was. 

Hans de Goede vocht als een leeuw, maar was toch niet bestand tegen de gedegen aanvalsopzet van Bert Hollander. Stiekem schoof Hollander met deze zege naar de kop van de ranglijst. Barry Blekemolen speelde een puike partij tegen Sandra Hollander. In een koningsgambiet wist Blekemolen met een vooruitgeschoven dame de zwarte stelling binnen te dringen en vernietigend werk te verrichten. Tempospelers Samer Alrayes en Ed van Duin hadden minder dan een kwartier nodig om uit te maken dat Alrayes de sterkste was. Jos Admiraal veroverde een stuk van Harry Levering, maar had vanwege de venijnige tegenaanvallen van Levering nog veel werk om de vis op het droge te halen. 

Indriaas Booij was de mazzelaar van de avond. Hij werd min of meer ingeblikt door een sterk spelende Marcel Wester, die echter in plaats van de genadeklap uit te delen in een vlaag van concentratieverlies zijn dame weg blunderde. In de partij tussen Theo Al en Aart van den Brink waren geen fouten waarneembaar: het logische resultaat was een gedeeld punt. Bert van Diermen boekte een zege op Jesse Zoon en kroop daarmee weg van de onderste regionen van de ranglijst.