Afbeelding
Foto: Pixabay

Henk Verdonk junior heeft weer de snelste benen

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Henk Verdonk junior uit Egmond Binnen is andermaal de rapste tijdrijder gebleken in de wekelijkse donderdagavondrace in Akersloot op Sportpark de Cloppenburg. 

Na de slijtageslag in Scheveningen in het NK Strandrace moest nu blijken of de deelnemers Verdonk junior en Vincent Beentjes daarvan ontdooid waren. Van een negatief gevolg was totaal geen sprake meer. De sneller ingeschatte Henk Verdonk junior moest wel alle zeilen bijzetten om de op 30 seconden van hem vertrokken Beentjes niet in staat te stellen de kloof te laten overbruggen. Met de regelmaat van een klok werkten beiden hun ronden af. Die rondetijden verschilden echter wel iedere omloop een handvol seconden in het nadeel van Vincent Beentjes. 

Uiteindelijk was het gat 55 seconden in het voordeel van favoriet Verdonk junior opgelopen. Naast de nummers 1 en 2 in de uitslag mocht Koen Könst ook tevreden terugkijken op zijn rit na een 14-daagse hoogtestage op het warme Tenerife. Ook Alex Hageman en Henk Jan Verdonk senior bleven met hun tijden binnen de grens van 60 minuten. 

Uitslag: 1. Henk Verdonk junior, Egmond Binnen 51.00 min; 2. Vincent Beentjes, Castricum 51.55 min; 3. Koen Könst, Castricum 53.56 min; 4. Alex Hageman, Limmen 56.50 min; 5. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef 59.31 min.