Afbeelding

Lucas Kloprogge verlengt contract bij FC Castricum

Sport Castricum

CASTRICUM - Lucas Kloprogge heeft zijn contract bij FC Castricum verlengd. Kloprogge, hoofd jeugdopleiding, is zeer te spreken over het klimaat bij de derdeklasser waarin prestatie en plezier het fundament vormen. “Het is mijn doel om met de meeste lichtingen in de hoofdklasse te spelen. En het is mijn droom om binnen een paar jaar regionaal te voetballen. Daarom heb ik mijn contract met anderhalf jaar verlengd.”

Binnen zijn trainersstaf trof Kloprogge dezelfde passie aan die hem markeert. “We zitten op dezelfde golflengte en dat werkt soepel. Daarom is het zo goed als zeker dat mijn trainers ook doorgaan. De eerste gesprekken zijn veelbelovend. Binnenkort komen wij daarmee naar buiten.” Om de kwaliteit van de jeugdopleiding te verhogen, is het jeugdbeleid op een aantal punten gewijzigd. Met als resultaat een scherpe selectie waarin iedereen zich thuis voelt. Kloprogge: “Door scherp te selecteren, speelt iedereen op het juiste niveau. Dat werkt uitdagend en succesvol en daar wil ik zelf graag aan meewerken.”

Waarom ben je hoofdtrainer geworden bij FC Castricum? “Als trainer ben ik hier zo’n 25 jaar geleden binnengekomen als jonge jonge met voorliefde voor voetbal. Dit heb ik vervolgens 16 jaar geleden omgezet naar training geven aan de allerkleinste jeugd. Als hoofdjeugdopleiding wil ik alle spelers binnen onze opleiding dezelfde uitdaging en plezier laten ervaren die ik zelf ook altijd heb gehad.”

Wat zijn je doelen voor dit jaar? “Een van de doelen is om de trainers & spelers weer een stukje meer uit te dagen in voornamelijk hun training. Ik ben van mening dat uitdaging voor iedere speler/trainer een belangrijk instrument is voor plezier en ontwikkeling. Daarnaast is een van de doelen om de trainersstaf te versterken en uit te breiden met mensen die nauw betrokken zijn bij FC Castricum of uit de omgeving komen. We zijn altijd op zoek naar mensen die graag wat op of naast het veld willen betekenen voor de vereniging. Dus als je een uurtje over hebt, meld je dan aan.”

Wat moet er nog gebeuren bij FCC? “Er is bij FC Castricum altijd een hoop te doen ook al weten we dat er ook veel al goed gaat. Het beleid op gebied trainers is duidelijk en we hebben een goede vaste kern aan trainers staan. Het belangrijkste in mijn ogen is altijd het ontwikkelen van de trainers op technisch maar ook didactisch gebied. Hoe beter de trainers geschoold zijn des te beter zij kunnen inschatten hoe spelers uitgedaagd kunnen worden. Dit moet zich uiteindelijk uiten door meer plezier & ontwikkeling te creëren bij de spelers. Plezier is de basis van alles!”

Wat heb je zelf het meeste geleerd afgelopen jaar? “Van nature kan ik nog weleens impulsief reageren. Door zaken goed te plannen creëer ik veel meer rust voor mijzelf, kan ik betere keuzes maken en dit straal je dan ook uit naar de organisatie. Door een strakke planning kan ik nu al zeggen dat we ook voor seizoen 2022-2023 een fantastische groep met trainers hebben bij FC Castricum waar de spelers zich maximaal onder kunnen ontwikkelen. Hier ben ik dan ook enorm blij mee!”

Bron en foto: Facebookpagina FC Castricum