Afbeelding
Foto: aangeleverd

Wit begint, zwart wint

Sport Limmen

LIMMEN - Spectaculaire stukoffers waren vrijdag de rode draad bij SV Vredeburg. Maar ongeacht wie offerde, het was bijna altijd de zwartspelende schaker die vervolgens won. Theo Al was de enige witspeler die met gezonde zetten Nico Pepping vloerde.

Het podium schuift ineen nadat zowel Bert Hollander als Luc Janssen respectievelijk Barry Blekemolen en Ed Stolp versloegen. Blekemolen offerde fraai een paard dat terecht geweigerd werd. Maar even later was Hollanders zwarte toren net zo giftig, deze moest wel genomen worden. Janssen draaide een saaie schuifpartij om in een winnende koningsjacht. Samer Alrayes leek geïnspireerd door de grootmeesters in Wijk aan Zee en toverde een prachtig kwaliteitsoffer op het bord dat deed denken aan Van Foreest-Giri: er was voor Jos Admiraal meteen geen houden meer aan. 

Ook Tars Wanders offerde als wit een paard, alleen deed dit een zet te vroeg. Sandra Hollander pakte het cadeau voorzichtig maar correct uit. Jan Brantjes zag een tijdelijk dameoffer, maar Hidde Ebels toonde met een tussenzet aan dat er weinig tijdelijks aan het dameverlies was. Bij zowel Dick Aafjes als Adri Beentjes was er eerst positionele compensatie, maar verdween deze door goed spel van tegenstanders Robin Rommel en Ferry Haan die het volle punt verdienden. 

Tenslotte was de toren die Hans de Goede achter kwam bepaald geen vrijwillig offer te noemen. Maar complimenten voor De Goede die toch de koning van Remi Aafjes bleef bestoken. In eenzijdige tijdnood blunderde Aafjes naar een verliezend eindspel waardoor ook hier zwart aan het langste eind trok.