Afbeelding
Foto: Pixabay

Ron Boendermaker en Dave van Kuilenburg de smaakmakers

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Ron Boendermaker uit Egmond aan Zee heeft na een spannend verlopen tijdrit zijn klok als eerste doen laten stilstaan na het gebruikelijke donderdagavondgevecht in Akersloot op Sportpark de Cloppenburg.

Door het rondgaan van de omikronvariant waren enkele deelnemers tot thuisblijven gedoemd, maar ondanks dat was de spanning te snijden. Vooral het duel om de winst was adembenemend. Ron Boendermaker, winnaar vorige week, en Dave van Kuilenburg, door drukke werkzaamheden ruim een maand uit competitie en nu weer op de weg terug, waren diegenen waarvoor het  publiek op de banken ging staan. 

Ron Boendermaker als eerste starter moest de van hem op 30 seconden vertrokken Dave van Kuilenburg op afstand zien te houden. Als Boendermaker zijn directe tegenstander Dave van Kuilenburg het gat van 30 seconden liet overbruggen, zou dat voor hem de genadeklap betekenen. Door zijn verplichte onderbreking van de training leek Van Kuilenburg weer helemaal vers: hij reed als een speer en was gretig. Na iedere omloop knabbelde van Kuilenburg steeds een seconde af van het 30 seconden startverschil wat tenslotte na 7 ronden een winst van 5 tellen opleverde in zijn voordeel. 

Als toen de meet getrokken zou zijn was Dave van Kuilenburg de grote man. Maar het overtrekken van een bui met veel regen, wind en kou zorgde dat Dave van Kuilenberg in een slipper zonder val terechtkwam en als gevolg daarvan even de figuurlijke weg kwijt was. Ron Boendermaker deerde de plotselinge weersverslechtering geenszins en kon zijn 10 omlopen op dezelfde voet afronden met de uiteindelijke zege tot gevolg. 

Uitslag: 1. Ron Boendermaker, Egmond aan Zee 52.12 min; 2. Dave van Kuilenburg, Heiloo 52.46 min; 3. Walter van Kuilenburg, Heiloo 53.52 min; 4. Alex Hageman, Limmen 59.37 min; 5. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef 62.59 min.