Afbeelding
Foto: Pixabay

Eindelijk weer het geliefde spelletje

Sport Limmen

LIMMEN - Na weken van inactiviteit konden op vrijdag 21 januari de schakers van SV Vredeburg dan eindelijk weer hun geliefde spelletje spelen. De tiende ronde van de interne competitie – oorspronkelijk gepland in de eerste week van december – werd gespeeld.

Koploper Bob Stolp trof een wel heel goede bekende aan de overzijde van het bord, namelijk zijn vader Ed. In een kleine veertig zetten werd duidelijk dat de zoon tegenwoordig de sterkste speler is. Luc Janssen trof in Dick Aafjes een stugge tegenstander, maar wist in een pionneneindspel zijn technisch vermogen uit te buiten. Bert Hollander speelde een knetterende aanvalspartij. De Siciliaanse verdediging van opponent Harold Ebels werd met behulp van dame, toren, paard en loper gekraakt. 

De partij tussen Barry Blekemolen en Tars Wanders was te bizar voor woorden. Door een blunder verspeelde Blekemolen al vroeg in de partij de dame, maar Wanders deed dat dunnetjes over, verspeelde ook de dame en verloor de partij in een kolderiek eindspel. Robin Rommel moest alle zeilen bijzetten om een remise uit het vuur te slepen tegen Jos Admiraal, maar het lukte Rommel heel kunstig om met twee pionnen minder de vijandige pionnenopmars te blokkeren. Ed van Duin speelde een lekkere aanvalspartij. Bert van Diermen was het slachtoffer. 

Gijs Pouw won onlangs de digitale pubquiz van SV Vredeburg, maar in het edele spel moest hij zijn meerdere erkennen in Hans de Goede. Verenigingsvoorzitter Jan Brantjes was in goede doen: met zorgvuldige zetten bouwde hij een winnende stelling tegen Harry Levering. Het leek erop of Samer Alrayes in het middenspel van zijn partij tegen Sandra Hollander een positioneel voordeeltje had kunnen verkrijgen. Na dat moment werd hij echter langzaam achteruit gedrukt en moest een kwaliteit en vervolgens het wedstrijdpunt inleveren.

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest gisteren
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01