Afbeelding
Foto: aangeleverd

Turnseizoen vliegend van start

Sport Castricum

CASTRICUM Zaterdag 13 november troffen GTH Heiloo en DOS Castricum elkaar voor de allereerste turnwedstrijd van het seizoen. Eefje Franken, Bente Brakenhoff, Jasmijn van der Meulen, Fenna Groen, Fleur Kolk en Romy Zoon lieten zich van hun beste kant zien. Zo had Jasmijn zeer mooi gesprongen, turnde Fleur een mooie brugoefening en liet Fenna een knappe vloeroefening zien. Echter, de bronzen medailles voor de vierde plek ging naar Eefje en de zilveren medaille naar Bente (instap 2013). Romy (instap, 2014) belandde op de 1e plek en mocht de gouden medaille mee naar huis nemen.

Op zondag 14 november werden de eerste competitiewedstrijden voor de jeugd, junioren en senioren gehouden. In de eerste wedstrijd gingen Féline Denneman, Lucille Glorie, Jolijn Kronenberg en Amber Schermer (supplement G) van start. Jolijn liet een mooie brugoefening zien, Lucille bleef met radslag op de balk staan en Féline deed voor het eerst haar salto achterover van de balk! Amber had het naar haar zin op vloer en dat werd beloond met een vierde plek.

In dezelfde wedstrijd op baan 2 turnde Tessa Schermer (jeugd, supplement F) een zeer stabiele wedstrijd. Zij liet overal nette oefeningen zien en zij mocht dan ook een bronzen medaille voor de vierde plek mee naar huis nemen. Sophie Denneman (junior, supplement D) mocht de dag afsluiten. Zij ging van start op brug, waar zij een hele knappe oefening turnde. Na een val van balk moest zij haar focus weer terugpakken op vloer en sprong. Dit lukte haar zeer goed waardoor zij op een mooie tweede plek eindigde en zilver mee naar huis mocht nemen.

Anderhalf jaar zonder wedstrijden en een korte voorbereidingstijd maken de prestaties des te mooier.

Afbeelding