Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Akersloot

Ron Boendermaker steelt de show

  Sport

AKERSLOOT - Ron Boendermaker uit Egmond aan Zee is de gelukkige winnaar geworden van de wekelijkse tijdrit op donderdag in Akersloot op Sportpark de Cloppenburgh.

Weer was Henk Verdonk junior de te kloppen man, waar Wout Bakker, Bob Scholten, Koen Könst en Ron Boendermaker tegen op moesten boksen. Het dichtst in de buurt kon Boendermaker blijven, die toch per omloop enkele tellen in het voordeel van Verdonk junior moest laten. Daardoor leek Henk Verdonk junior op een zekere winst aan te sturen, totdat hij na zes omlopen het pechduiveltje de kans liet de lucht uit zijn band te laten lopen en tot uitstappen werd genoodzaakt.

Op dat moment had Verdonk junior een voordelige marge opgebouwd van precies 30 seconden op Boendermaker. Op deze voor Boendermaker gelukkige manier kreeg hij de zege in de schoot geworpen. De overige deelnemers stonden elkaar in de onderlinge tijdverschillen niet naar het leven en kwamen na het volbrengen van hun tien ronden dan ook ruim afgescheiden van elkaar over de meet. Bij de start was er blijdschap alom door de rentree van Piet Veldt, in de volksmond beter bekend als Piet Lada. Door een opgelopen bacteriele infectie, gevolgd door een operatieve ingreep aan zijn onderrug, was Piet Veldt een jaar lang uit de roulatie, hetgeen hem belette de favoriete schaats- en fietssport uit te oefenen. Iedereen was dan ook zeer verheugd hem weer in actie te zien. 

Uitslag: 1. Ron Boendermaker (Egmond aan Zee) 50.50, 2. Wout Bakker (Heiloo) 52.20, 3. Bob Scholten (Akersloot) 53.02, 4. Koen Könst (Castricum) 54.24, 5. Alex Hageman (Limmen) 56.31, 6. Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef) 59.06 en 7. Piet Veldt (Akersloot) 69.15.

Meer berichten