Bob Stolp en Bert Hollander
Bob Stolp en Bert Hollander Foto: aangeleverd

Stolp lacht het laatst

Sport Limmen

LIMMEN - Op vrijdag 29 oktober speelden de schakers van Vredeburg de zesde ronde van de interne competitie. Alle ogen waren gericht op het topduel tussen koploper Bert Hollander en zijn naaste belager Bob Stolp. Het werd een waar spektakelstuk. 

Na een rustige opening deed Hollander in het vroege middenspel iedereen versteld staan met een verbluffend paardoffer, leidend tot een winnende stelling. Edoch, in de afwikkeling verzuimde Hollander een klein verdedigend zetje te spelen, waarna de koele Stolp de laatste strohalm greep en met dame en toren een matcombinatie uit de hoge hoed toverde. Zo was het Stolp die als laatste lachte en de leiding in het klassement greep. 

“Hij kwam met al die pionnen naar voren … daar ben ik niet zo handig in”, verklaarde Marcel Wester berustend, na zijn nederlaag tegen de aanvalslustige Ed van Duin. Jan Brantjes verkeerde in grootse vorm: met een subtiele pionwinst in het middenspel werd opponent Jeroen van Vliet aan de kant gezet. Chiel Pepping en Heleen van der Linden maakten er een lange en spannende partij van. Dat Pepping onderweg een directe matvariant miste, mocht de pret niet drukken: uiteindelijk ging hij er toch met de winst vandoor. Hidde Ebels luisterde zijn comeback bij de vereniging op met een strakke overwinning op zijn vroegere economie-docent Ferry Haan. Luc Janssen vervolgde zijn tocht naar de top van de ranglijst met een degelijke zege tegen Barry Blekemolen. In een partij met tegengestelde rokades draaide het om de vraag wie de eerste zou zijn met een doorslaggevende aanval … en dat was Janssen. 

Jaap Limmen kwam in zijn partij tegen Harold Ebels best lekker uit de opening, maar toen Limmen een cruciale ruil van stukken vermeed, kreeg hij het deksel op de neus. Met een bekeken paardzet veroverde Ebels een stuk. Harry Levering wist in het vroege middenspel een toren van Gijs Pouw te verschalken en legde daarmee de basis voor het volle punt. In een Heiloos onderonsje toonde Samer Alrayes zich sterker dan Indriaas Booij.