Afbeelding
Foto: Pixabay

Henk Verdonk junior laat niets aan toeval over

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Henk Verdonk junior uit Egmond Binnen heeft zoals gewoonlijk als hij aan de start staat en verschoond blijft van pech, de tijdrit op donderdagavond in Akersloot als snelste afgelegd. 

Na het erbarmelijke weer van vorige week met storm en regen waren de omstandigheden ditmaal perfect. Nu moest de noeste Emiel Prins uit een ander vaatje tappen dan in zijn solo rit afgelopen week. Toen hoefde hij alleen zijn zeilen bij te zetten, waar hij bij voltooiing verzekerd was van de eerste plek nadat Alex Hageman al aan de kant stond. Dat de snelste tijd deze keer voor Henk Verdonk junior zou zijn, trok niemand in twijfel. Zijn ronden werden alle ruim onder vijf minuten afgelegd wat tenslotte resulteerde in een winnende totaal tijd van 49.23 minuten.

Opzienbarend was hoe Wout Bakker in zijn flow zat door een aantal ronden in het spoor te blijven van latere winnaar Verdonk junior met slechts een aantal seconden achterstand. Waar het door kwam, bleef ongewis, maar plots stapte Bakkertje af onder het oog van toekijkend publiek dat daar verrast van op keek. Op de vraag waarom, werd door Wout Bakker een haperende versnelling als schuldige aangegeven. Toch reed hij tijden van om en nabij de vijf minuten wat geen reden gaf tot uitstappen volgens de toekijkers. Een paar aanmoedigende woorden waren genoeg om Wout Bakker te bewegen zijn tot dan toe succesvolle tijdrit te vervolgen en hem uiteindelijk nog een derde plek opleverde op ruim een minuut van nummer twee Koen Könst. Het leek meer op een gevalletje van te diep gegaan zijn met zijn snelle omlopen en daardoor te lang in het rood te hebben gereden. De problemen van Alex Hageman van vorige week werden nu door een goede pasvorm om zijn zitvlak naar het verleden verwezen. 

Uitslag: 1. Henk Verdonk junior (Egmond Binnen) 49.23, 2. Koen Könst (Castricum) 53.27, 3. Wout Bakker (Heiloo) 54.47, 4. Alex Hageman (Limmen) 55.47, 5. Emiel Prins (Egmond aan Zee) 57.47 en 6. Vincent Tiebie (Akersloot) 58.07.

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 21 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01