Logo uitkijkpost.nl
Foto: Kids and Parents Bikeschool op Facebook
Akersloot

Emiel Prins voelt zich koning over zijn koninkrijk

  Sport

AKERSLOOT - Emiel Prins uit Egmond aan Zee heeft als eenling de tijdrit volbracht op donderdagavond in het wekelijks gebeuren in Akersloot op Sportpark de Cloppenburch.

 Daar waar in de ochtend en middag menig herfstvakantie jeugdevenement door de weersomstandigheden letterlijk moest worden afgeblazen, stond er ’s avonds zoals gebruikelijk de race tegen de klok op de agenda. De condities waren bizar met windvlagen en slagregens. De organisatie inclusief jury waren aanwezig, de lampen ontstoken, maar opkomst werd er niet verwacht. Toch kwamen er twee dapperen opdagen: Emiel Prins, al sinds april wegens fysiek ongemak niet meer aan de start gestaan en de altijd trouw aanwezige Alex Hageman. 

De organisatie gaat van het standpunt uit dat het niet draait om de afwezigen, maar om de dapperen die de elementen trotseren en daartegen het gevecht aangaan. Dus werd er van start gegaan met als eerste Alex Hageman, op 30 seconden gevolgd door de op rentree zijnde Emiel Prins. Al na 1½ omloop hield Alex Hageman het voor gezien, niet vanwege het slechte weer, maar om niet nader bekende zaken aan zijn zitvlak. Zodoende was alleen nog Emiel Prins bezig de weergoden te tarten en zichzelf te overwinnen. Aan beide zaken had Emiel Prins geen boodschap en worstelde zich als een brok bewapend beton door de onmenselijke situatie heen om even zo goed een tijd van iets boven het uur op de klok te krijgen. 

Bron en foto: Kids and Parents Bikeschool op Facebook.

Meer berichten