Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Limmen

Slimme Beentjes verovert dame

  Sport

LIMMEN - Op vrijdag 8 oktober speelden de schakers van SV Vredeburg de derde ronde van de interne competitie.

Koploper Bob Stolp behield zijn honderd-procentscore door gedecideerd af te rekenen met Barry Blekemolen. Met een gemene loperzet creëerde Stolp een dubbele aanval op koning en dame. Blekemolen gaf direct op. Bert Hollander en Luc Janssen maakten er een lange en spannende partij van. Pas in het diepe eindspel liet Hollander met veel precisie zien dat zijn toren sterker was dan het paard en de pluspion van Janssen. 

Harold Ebels moest een loper geven om promotie van een pion van Tars Wanders te voorkomen en kwam nadien in een moeizame stelling terecht. Maar Wanders benutte het voordeel niet – hij deactiveerde zijn toren – waardoor Ebels naar een remise kon schuiven. Ook de hoogstaande partij tussen Theo Al en Ferry Haan eindigde in remise. Gelet op de weloverwogen en zorgvuldige benadering van beiden was dat een logische uitslag. 

Nico Pepping was wederom in goede vorm. Ed van Duin was daar het slachtoffer van. De zwarte koning van Van Duin kwam op de zevende rij in onoverkomelijke problemen. Robin Rommel boekte een enigszins bemazzelde zege op Marlies Sturk, die over een gunstige stelling beschikte, maar zichzelf in de voet schoot door een roekeloze koningszet. 

De slimme Adri Beentjes veroverde in het vroege middenspel de dame van Arthur Wilbie en scoorde zodoende het volle punt. Paul de Ruijter hield lang stand tegen de sterke Jaap Limmen, maar moest in het eindspel na pionverlies het hoofd buigen. Eenzelfde soort spelverloop was waarneembaar in de partij tussen Marcel Wester en Heleen van der Linden. Van der Linden ging strijdend ten onder tegen haar meer ervaren opponent. Komende vrijdag vangt het achttal van Vredeburg 1 de bondscompetitie aan met een thuisduel tegen het ijzersterke Purmerend 1.

Meer berichten