Afbeelding

AVC pupillen bij Noord-Hollandse top

Sport Castricum

CASTRICUM - Maar liefst 35 AVC pupillen hebben tijdens de competitiefinale op zaterdag 25 september in Amstelveen prima prestaties laten zien. De vereniging kwam thuis met twee bekers, een medaille en een clubrecord. Aan deze finale deden de beste pupillen uit heel Noord-Holland mee.

De meisjes-mini hadden zich als ploeg geplaatst voor deze finale, dankzij hun goede prestaties in de voorronden. Yalou Schoorl, Tessel Bakker, Liva Nelissen, Linde Borremans en Joy Veldt eindigden op een prima 6e plaats in het ploegenklassement.
Ook de jongens mini pupillen stonden met een complete ploeg aan de start. Max van Egmond, Obbo de Groot, Bryan Vlek, Rudi Klaasse en Nathan van der Eng. De estafettelopers wisten het AVC clubrecord op de 4x40 meter estafette te verbeteren naar 31.92 seconden. Dit team werd zesde in het ploegenklassement.

De ploeg meisjes pupillen C – met Elin Jonker, Fleur Bekker, Fenna Slooves, Caroline Hoornsman en Liz Bontje – eindigden op een uitstekende 7e plaats in het ploegenklassement in Amstelveen, waar de wedstrijd onder perfecte windstille omstandigheden plaatsvond.

Een enorme beker voor de 2e plaats in het ploegenklassement was er voor de jongens pupillen C, op slechts 13 puntjes vanaf het goud. Dit team – bestaande uit Jent de Reuver, Tom de Ruijter, Felix Achterberg, Huub le Mair en Manuel Berroa Mateo - mocht met AVC vlag en mascottebeer het podium betreden. Kopman Felix zorde voor de meeste punten voor het team door als 6e in het individuele klassement te eindigen.

Fay Bergfeld, Fae Tuijn, Roos Bekker, Tess Hartensveld en Eva van Weenen (meisjes pupillen B) begonnen de dag goed met winst op de estafette. Fae Tuijn liet vervolgens een ijzersterke meerkamp zien, waarmee ze individueel als zesde atlete van heel Noord-Holland wist te eindigen. Als team werd deze meidenploeg knap 4e in het ploegenklassement.

De jongens pupillen A1 stegen boven zichzelf uit; waren zij na de voorrondes nog geplaatst als 6e, bij de belangrijkste finale mochten ze op het podium komen voor de derde plaats! Luke Feeke behaalde bovendien individueel een prachtige 7e plaats, waarmee hij zich binnen de top-10 van beste atleten van Noord-Holland bevindt. Zijn ploegmaatjes waren Collin Veraart, Tom Oorthuizen, Stijn Uijtdewilligen en Hugo Binkhorst.

De oudste pupillen, de jongens pupillen A2 hadden een team in de finale bestaande uit Milan Ansari, Liam Verduin, Cian McGlone en Kjell Oudegeest. In hun laatste pupillenwedstrijd (zij gaan per 1 november over naar de D-junioren) werd het team 7e

Tot slot kwam Noa Popot individueel uit op de meerkamp in de categorie meisjes pupillen A2. De jonge talentvolle Noa was de allersnelste sprintster van heel Noord-Holland bij deze finalewedstrijd, haar 60 meter ging in 8,79 seconden. Over de totale meerkamp eindigde Noa als 4e.

'De Autoriteit'.
Come Together in Castricum met o.a. 'De Autoriteit' en 'DJ's 'Vierdiep' 5 uur geleden
Fenna, Sophie, Eefje en Maud.
DOS turnsters stromen door naar finale! 27 mrt, 10:30
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Ongeslagen kampioen, ook in de wedstrijd van deze foto bleken de Cas Ladies een maatje te groot voor de eerste klasse.
CAS rugby dames Kampioen 25 mrt, 14:43 3
Bewoners kunnen gezellig met elkaar een 'bakkie' koffie of thee drinken.
Buurtbakkie 2024! 25 mrt, 10:37
leerlingen (en ouders)van JPTeens on Stage bundelen hun krachten tijdens de decor-dag.
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 24 mrt, 17:00
De werkstukken, de scherven en onderdelen uit het proces zijn te zien in het museum.
Expositie: Kunst uit scherven 24 mrt, 15:00
JPTeens on Stage
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 23 mrt, 10:48
Het witte 'passionkruis' mag natuurlijk niet ontbreken.
Projectkoor brengt The Passion naar Castricum 22 mrt, 14:41
Bo Weijer (l) en Sterre Hof (r) mogen Noord-Holland vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale op 17 april.
Castricumse Bo Weijer een van de winnaars van de Nationale Voorleeswedstrijd 22 mrt, 11:39
De fietser is met de ambulance naar het NWZ gebracht in Alkmaar.
Fietser bewusteloos na valpartij 19 mrt, 09:34