Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay

Schakers Vredeburg als vanouds van start

  Sport

LIMMEN - Na een lange pauze mochten de schakers van SV Vredeburg zichzelf vrijdag 24 september weer bewijzen achter het bord voor de competitie. De tafels stonden op afstand, maar de sfeer was gezellig als vanouds. 

In deze eerste ronde waren er wat nieuwe gezichten te zien, die met wat bijspijkeren hopelijk snel hun draai vinden binnen de vereniging. Heleen van der Linden had vorig jaar al eens meegedaan en bleek bovendien in coronatijd online geoefend te hebben: een strakke overwinning was het resultaat. 

Er vielen niet veel verrassingen te noteren. Hoewel de sterkere schakers er soms even in moesten komen, werd het krachtsverschil vaak duidelijk. Zo won Jos Admiraal opgelucht eenvoudiger van Theo Al dan de strubbelingen van vorig jaar. Barry Blekemolen miste de 100%-efficiëntie, maar vond uiteindelijk een mooi matpatroon over de zwarte velden van Adri Beentjes. Een speler als Samer Alrayes vocht nog flink terug met een praktisch stukoffer, maar ook clubkampioen Luc Janssen won zijn partij. Marcel Wester overtrof als enige de papieren verwachtingen door Robin Rommel snel en soepel op remise te houden. 

Volgende week is er opnieuw eerst een lesje om 19.30 uur en daarna de volgende ronde. Aansluiten is nog altijd mogelijk. 

Meer berichten