Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Akersloot

Henk Verdonk junior blijft de snelste

  Sport

AKERSLOOT - Henk Verdonk junior uit Egmond Binnen heeft voor de zoveelste keer op rij in de wekelijkse donderdagavond tijdrit op Sportpark de Cloppenburgh in Akersloot de snelste tijd weten te realiseren. 

Het begint zo langzaamaan een eentonig gebeuren te worden, wanneer vastgesteld moet worden dat Verdonk junior weer de rapste bleek. Dit kan natuurlijk nooit een verwijt zijn richting de winnaar, die zondag 10 oktober ook de te kloppen man is in de pilot bike/run, maar meer het gebrek van aanbod of zoeken naar een snellere, die er klaarblijkelijk nog niet is, niet gevonden is of nog niet is opgestaan. De conclusie die daaruit getrokken mag worden is, dat het pas spannend wordt om de plekken na winnaar Verdonk junior. Op een ogenschijnlijk ontspannen manier wist Henk Verdonk junior zijn rondetijden te laten klokken onder de 5 minuten en heeft daarmee een eindtijd neergezet van 49.49 minuten. 

Een openbaring was de manier van koersen van Ron Boendermaker, normaliter met een volgens kenners iets te lichte versnelling, maar nu met een meer mannelijk verzet waarmee meer meters gemaakt konden worden en hem zodoende een prachtige tweede plek achter de winnaar opleverde. Dave van Kuilenburg moest evenals Alwin Hes, vanwege hun fysieke dagelijkse zware arbeid, iets van hun kunnen inleveren en waarbij  laatstgenoemde zelfs uit moest stappen wegens technisch gebrek. 

Uitslag: 1. Henk Verdonk junior, Egmond Binnen 49.49 min; 2. Ron Boendermaker, Egmond aan Zee 50.33 min; 3. Dave van Kuilenburg, Heiloo 51.17 min; 4. Sem Beentjes, Limmen 51.29 min; 5. Ben Visser, Heerhugowaard 52.00 min; 6. Pleun Lodewijks, Castricum 54.54 min; 7. Alex Hageman, Limmen 56.50 min; 8. Marco Wetsteijn, Egmond aan Zee 58.55 min; 9. Ronald Mossinkoff, Akersloot 59.05 min; 10. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef 61.13 min.

Meer berichten