Afbeelding
Foto: Pixabay

Vincent Beentjes trekt aan het langste eind

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Vincent Beentjes uit Castricum heeft donderdag 26 augustus met een ruime marge de winst weten binnen te slepen in de wekelijkse tijdrit in Akersloot op Sportpark de Cloppenburgh. 

Voor de tweede week achtereen mochten de deelnemers door de absentie van Henk Verdonk junior vechten om de snelste tijden. Was de afwezigheid de eerste week te wijten aan zijn deelname, samen met Bram Imming, aan een mountainbike driedaagse in België, deze keer door een gekneusde rib opgelopen in die wedstrijd. Door deze blessure wankelt ook de deelname aan de op zondag 29 augustus te houden koppelkoers samen met Stefan van der Werff. De startlijst met 15 koppels staat vol met bekende namen, waaronder zelfs een vrouwenduo. Het evenement vangt aan om 14.00 uur en speelt zich af op het bekende mountainbikeparcours aan de Boschweg in Akersloot. 

De weersomstandigheden waren optimaal en de verlichting werd weer voor de eerste keer ontstoken vanwege de steeds vroeger invallende duisternis. Ondanks de afwezigheid van Verdonk junior, maar je kunt ook zeggen dankzij dat, ontvouwde zich een spannend verloop waarbij naar verwachting Dave van Kuilenburg, gezien zijn stand in het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement, als winnaar uit de bus zou gaan komen. Dit werd in het geheel niet bewaarheid, waarover Van Kuilenburg na afloop te zeggen had dat zijn technische handigheid iets had ingeboet door zijn onregelmatige deelname. Toch wist Dave van Kuilenburg de schade beperkt te houden tot iets boven de 1 minuut van Vincent Beentjes. Die op zijn beurt Ron Boendermaker met een persoonlijk beste tijd en Bob Scholten, weer goed presterend na een paar tegenvallende weken, achter zich wist te houden. 

Alwin Hes wist zich met 2 seconden te verbeteren in het KPB snelheidsklassement. Voor de nieuwkomers Walter Eggers uit Castricum en Lars Breen was het nog even aanpassen en wennen om hun mannetje te gaan staan in de toekomst. Voor Ben Visser, die deze avond gebruikte als een intervaltraining ter voorbereiding op de aanstaande koppelstrijd, kwam er door een valpartij een kink in de kabel, maar manmoedig kon hij de 10 omlopen volbrengen. Wout Bakker had een off-day door een afgelopen ketting. 

Uitslag: 1. Vincent Beentjes Castricum 50.09 min; 2. Ron Boendermaker Egmond aan Zee 50.47 min; PR 3. Bob Scholten Akersloot 50.52 min; 4. Dave van Kuilenburg Heiloo 51.11 min; 5. Alwin Hes Bakkum 51.53 min PR; 6. Koen Könst Castricum 53.29 min; 7. Wout Bakker Heiloo 54.04 min; 8. Koen Jansen Schagen 55.36 min; 9. Gerrit Jansen Schagen 56.25 min; 10. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef 56.38 min; 11. Ben Visser Heerhugowaard 57.47 min; 12. Lars Breen Schoorl 58.01 min. 

'De Autoriteit'.
Come Together in Castricum met o.a. 'De Autoriteit' en 'DJ's 'Vierdiep' 1 uur geleden
Fenna, Sophie, Eefje en Maud.
DOS turnsters stromen door naar finale! 27 mrt, 10:30
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Ongeslagen kampioen, ook in de wedstrijd van deze foto bleken de Cas Ladies een maatje te groot voor de eerste klasse.
CAS rugby dames Kampioen 25 mrt, 14:43 3
Bewoners kunnen gezellig met elkaar een 'bakkie' koffie of thee drinken.
Buurtbakkie 2024! 25 mrt, 10:37
leerlingen (en ouders)van JPTeens on Stage bundelen hun krachten tijdens de decor-dag.
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 24 mrt, 17:00
De werkstukken, de scherven en onderdelen uit het proces zijn te zien in het museum.
Expositie: Kunst uit scherven 24 mrt, 15:00
JPTeens on Stage
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 23 mrt, 10:48
Het witte 'passionkruis' mag natuurlijk niet ontbreken.
Projectkoor brengt The Passion naar Castricum 22 mrt, 14:41
Bo Weijer (l) en Sterre Hof (r) mogen Noord-Holland vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale op 17 april.
Castricumse Bo Weijer een van de winnaars van de Nationale Voorleeswedstrijd 22 mrt, 11:39
De fietser is met de ambulance naar het NWZ gebracht in Alkmaar.
Fietser bewusteloos na valpartij 19 mrt, 09:34
Meerdere inbraken in Castricum.
Meerdere inbraken in Castricum 18 mrt, 18:25